Hoe Neem Je Als Leider De Juiste Beslissing?

Hoe Neem Je Als Leider De Juiste Beslissing?

Ik weet niet of jij weleens op RTL Z hebt gekeken naar het programma "undercoverboss"? In dit programma gaan general managers van grotere bedrijven een week undercover in hun eigen bedrijf. De boss wordt onherkenbaar gemaakt en loopt vervolgens iedere dag met een andere collega mee. Na afloop worden de medewerkers waarmee de manager is meegelopen uitgenodigd op het hoofdkantoor en maakt hij zijn ware identiteit bekend.

Salesteam: maak er een samenwerkend team van

Salesteam: maak er een samenwerkend team van

Bestaat een samenwerkend salesteam? "Veel van mijn verkopers zijn zo solistisch, zelfs samenwerken doen ze het liefst in hun eentje." Dat zei een klant recent tegen mij toen ik hem vroeg hoe zijn salesteam functioneerde. Door deze werkwijze blijven helaas kansen liggen om meer omzet te genereren. In dit artikel vind je tips om de kracht van het salesteam nog meer te benutten.

Teamcompetenties: leer elkaars kracht kennen

Teamcompetenties: leer elkaars kracht kennen

Samenwerken vraagt om de juiste balans in teamcompetenties. Om die balans te vinden moet je elkaars kracht kennen en ontdekken binnen het team! Als teamcoach of manager een belangrijk element in het bereiken van de persoonlijke en/of teamdoelstellingen. Met de juiste afstemming van teamcompetenties, talenten en ambities vergroot je de kans op teamsucces. Hoe? Lees verder.

Realiseer een leercultuur binnen je team

Realiseer een leercultuur binnen je team

In de topsport heerst de ultieme leercultuur. Voor elke topsporter is het gebruikelijk dat hij evalueert. Hij kijkt zijn beelden van de wedstrijd terug om zo beter te worden en elke dag te groeien. Elke dag continu te leren. Zijn coach heeft maar een doel: ervoor zorgen dat zijn pupil elke wedstrijd beter wordt waardoor zijn kans op succes groter wordt. Niet altijd is de sporter blij met de feedback die hij van zijn coach krijgt, maar hij weet wel een ding zeker: de feedback is de kunstmest om te groeien. In dit artikel lees je meer over hoe je een leercultuur kunt realiseren met jouw team. 

Teamontwikkeling: Versneld Groeien In Fasen

Teamontwikkeling: Versneld Groeien In Fasen

Wendbaar zijn en snel kunnen veranderen is vandaag de dag een belangrijke succesfactor voor veel organisaties. Werken in multidisciplinaire - al dan niet zelfsturende - teams is daarop vaak (zeker bij agile organisaties) een van de antwoorden. In dit artikel vind je tips hoe je met behulp van de fasen van teamontwikkeling als team kan versnellen en verbeteren. 

Leidinggeven aan Teams

Leidinggeven aan Teams

Goed leidinggeven aan teams is van essentieel belang voor organisaties. Zo bereik je je doelen. Teamontwikkeling vindt plaats wanneer iedereen goed op elkaar is afgestemd. En wanneer jij als leider in staat bent het team te sturen naar ieder persoonlijke behoefte. Dan bereik je mooie teamprestaties en teameffectiviteit.

De kracht van doorzetten

De kracht van doorzetten

Al jaren ben ik een groot tennisliefhebber. Zowel wedstrijden bekijken als zelf spelen. Mooi om te zien dat Rafael Nadal na zoveel tegenslag en blessureleed een geweldig succesvol jaar heeft gehad. En dat je na 3 matige jaren zelfs weer de nummer 1 van de wereld wordt is een prestatie van wereldformaat. Nadal speelt elk punt alsof het een matchpoint is. Nooit geeft hij een punt weg…

The most important shot…

The most important shot…

Natuurlijk kan de boog niet altijd gespannen staan. Zelf zoek ik mijn ontspanning met name in sport. Vooral de golfsport heeft mij gegrepen. Met veel plezier ga ik met vrienden de baan in om een rondje te spelen. Een groot golfer heeft ooit gezegd dat het enige dat een golfer nodig heeft meer daglicht is.