Teamleren – Hoe Deel Je Best Practices

Teamleren – Hoe Deel Je Best Practices

Leren is versnellen! In veel organisaties en (al dan niet zelfsturende) teams worden ervaringen en best practices gedeeld. En toch zijn we vaak teleurgesteld in het resultaat hiervan. Dit kan ook anders! Haal meer uit teamleren en deel best practices.
Lees de 6 tips om meer te halen uit het delen van best practices en als team sneller te leren van elkaar en zo te groeien. De tips zijn gebaseerd op de werking van ons brein.

Meer leren van elkaar

Meer leren van elkaar

Als manager weet je dat collega’s veel van en aan elkaar kunnen leren. Jonge en nieuwe collega’s brengen interessante nieuwe inzichten van school mee. Oudere collega’s hebben door hun jarenlange ervaring praktische oplossingen voor problemen waar jonge collega’s nog onvoldoende kennis van hebben genomen. Een dag meelopen met collega’s geeft vele nieuwe inzichten. Hoe zorg je er als manager voor dat meeloop- en meereismomenten resultaat opleveren en leiden tot nieuw en ander gedrag.

Retail Team - Teamontwikkeling In De Retail

Retail Team - Teamontwikkeling In De Retail

Blijf als retail team volop in beweging. De retail is en blijft een turbulente sector die altijd aan verandering onderhevig is. Dit is een uitdaging en niet altijd even makkelijk. De basis voor iedere retailer is een winnend team. Een team dat samenwerkt vanuit een sterke basis. Om te komen tot een winnend retail team is teamontwikkeling het sleutelwoord. Wil je weten hoe je in jouw retail organisatie, regio, winkel of afdeling een sterk retail team realiseert? Lees dan verder

Hoe Neem Je Als Leider De Juiste Beslissing?

Hoe Neem Je Als Leider De Juiste Beslissing?

Ik weet niet of jij weleens op RTL Z hebt gekeken naar het programma "undercoverboss"? In dit programma gaan general managers van grotere bedrijven een week undercover in hun eigen bedrijf. De boss wordt onherkenbaar gemaakt en loopt vervolgens iedere dag met een andere collega mee. Na afloop worden de medewerkers waarmee de manager is meegelopen uitgenodigd op het hoofdkantoor en maakt hij zijn ware identiteit bekend.

Salesteam: maak er een samenwerkend team van

Salesteam: maak er een samenwerkend team van

Bestaat een samenwerkend salesteam? "Veel van mijn verkopers zijn zo solistisch, zelfs samenwerken doen ze het liefst in hun eentje." Dat zei een klant recent tegen mij toen ik hem vroeg hoe zijn salesteam functioneerde. Door deze werkwijze blijven helaas kansen liggen om meer omzet te genereren. In dit artikel vind je tips om de kracht van het salesteam nog meer te benutten.

Teamcompetenties: leer elkaars kracht kennen

Teamcompetenties: leer elkaars kracht kennen

Samenwerken vraagt om de juiste balans in teamcompetenties. Om die balans te vinden moet je elkaars kracht kennen en ontdekken binnen het team! Als teamcoach of manager een belangrijk element in het bereiken van de persoonlijke en/of teamdoelstellingen. Met de juiste afstemming van teamcompetenties, talenten en ambities vergroot je de kans op teamsucces. Hoe? Lees verder.

Realiseer een leercultuur binnen je team

Realiseer een leercultuur binnen je team

In de topsport heerst de ultieme leercultuur. Voor elke topsporter is het gebruikelijk dat hij evalueert. Hij kijkt zijn beelden van de wedstrijd terug om zo beter te worden en elke dag te groeien. Elke dag continu te leren. Zijn coach heeft maar een doel: ervoor zorgen dat zijn pupil elke wedstrijd beter wordt waardoor zijn kans op succes groter wordt. Niet altijd is de sporter blij met de feedback die hij van zijn coach krijgt, maar hij weet wel een ding zeker: de feedback is de kunstmest om te groeien. In dit artikel lees je meer over hoe je een leercultuur kunt realiseren met jouw team. 

Teamontwikkeling: Versneld Groeien In Fasen

Teamontwikkeling: Versneld Groeien In Fasen

Wendbaar zijn en snel kunnen veranderen is vandaag de dag een belangrijke succesfactor voor veel organisaties. Werken in multidisciplinaire - al dan niet zelfsturende - teams is daarop vaak (zeker bij agile organisaties) een van de antwoorden. In dit artikel vind je tips hoe je met behulp van de fasen van teamontwikkeling als team kan versnellen en verbeteren. 

Leidinggeven aan Teams

Leidinggeven aan Teams

Goed leidinggeven aan teams is van essentieel belang voor organisaties. Zo bereik je je doelen. Teamontwikkeling vindt plaats wanneer iedereen goed op elkaar is afgestemd. En wanneer jij als leider in staat bent het team te sturen naar ieder persoonlijke behoefte. Dan bereik je mooie teamprestaties en teameffectiviteit.