Leidinggeven aan Teams

Leidinggeven aan Teams

Goed leidinggeven aan teams is van essentieel belang voor organisaties. Zo bereik je je doelen. Teamontwikkeling vindt plaats wanneer iedereen goed op elkaar is afgestemd. En wanneer jij als leider in staat bent het team te sturen naar ieder persoonlijke behoefte. Dan bereik je mooie teamprestaties en teameffectiviteit.

De kracht van doorzetten

De kracht van doorzetten

Al jaren ben ik een groot tennisliefhebber. Zowel wedstrijden bekijken als zelf spelen. Mooi om te zien dat Rafael Nadal na zoveel tegenslag en blessureleed een geweldig succesvol jaar heeft gehad. En dat je na 3 matige jaren zelfs weer de nummer 1 van de wereld wordt is een prestatie van wereldformaat. Nadal speelt elk punt alsof het een matchpoint is. Nooit geeft hij een punt weg…

The most important shot…

The most important shot…

Natuurlijk kan de boog niet altijd gespannen staan. Zelf zoek ik mijn ontspanning met name in sport. Vooral de golfsport heeft mij gegrepen. Met veel plezier ga ik met vrienden de baan in om een rondje te spelen. Een groot golfer heeft ooit gezegd dat het enige dat een golfer nodig heeft meer daglicht is.

‘Mooi Hè Alles’ LOESJE

‘Mooi Hè Alles’ LOESJE

Nog niet zo lang geleden ontving ik deze tekst tijdens een feedback momentje. Loesje is zoals je ongetwijfeld weet, de naam van een fictief meisje dat posters met kritische en/of humoristische teksten schrijft en in de openbare ruimte plakt.

Sales en gedrag - Meer sales vanuit gedrag

Sales en gedrag - Meer sales vanuit gedrag

Welke invloed heeft gedrag op de samenwerking binnen teams op het verkoopproces? En hoe kan je hier als leidinggevende slim mee omgaan? Dit bespreken we aan de hand van twee gedragsmodellen: DISC en Profile Dynamics. Wat beide modellen bereiken is een universele taal, waardoor er effectiever gecommuniceerd wordt. Organisaties hebben met het toepassen van een gedragsmodel een sleutel in handen tot effectief people management, coachend leiderschap en meer sales. 

Social Sales: meer sales met Social Media

Social Sales: meer sales met Social Media

Voor alle verkopers, accountmanagers, adviseurs & consultants in Nederland jullie kunnen gerust ademhalen, social selling vervangt niet de oude manier van verkopen! Het contact met je klant, netwerken, aan tafel zitten, luisteren en praten met prospects en klanten blijft bestaan. Social selling vervangt niet het huidige salesproces, je kunt het wel goed inzetten om je sales verder te professionaliseren! Hoe social selling jou kan helpen om te komen tot meer sales lees je hier.

Jaarplannen meteen slimmer maken

Jaarplannen meteen slimmer maken

Jaarplannen maken. Je herkent het wel, na de zomervakantie starten veel organisatie met de voorbereidingen om de plannen en vooral de budgetten voor het nieuwe jaar op te stellen. Deze jaarlijkse noodzakelijke ‘dans’ is niet de meest inspirerende periode terwijl het dat wel zou kunnen zijn. Hoe je het op een inspirerende en actieve manier kan doen waarbij iedereen meedoet lees je hier.