THEMA 4: TEVREDEN KLANTEN ZIJN JE BESTE LEADGENERATOREN.

Eén van de thema’s van de tafelrondes op de Sales Inspiratie Sessie ging over het benutten van ambassadeurs. Want: via ambassadeurs klanten werven scoort 4 keer zo goed. Weten welke tips zijn gegeven?

TIP 1: BENUT DE KRACHT VAN NIEUWE MEDIA

 

Stel je klant de volgende vraag: Welk cijfer geef je onze dienstverlening? Of: Hoe beoordeel je onze samenwerking op een schaal van 1 tot 10?
Het antwoord van een ambassadeur is altijd hoger dan een 8,5. Geeft de klant je een lager cijfer? Helemaal geen punt, maar je weet dat er nog wat werk aan de winkel is om van deze klant een ambassadeur te maken.

TIP 2: STEL DE AMBASSADEURSVRAAG

Bij de klanten die je een 8,5 of hoger geven stel je de vraag of zij iemand kennen die zij jou als adviseur gunnen of die net zo tevreden zou zijn met jullie dienst of product als dat zij dat zijn. Deze vraag is net een fractie anders dan: Zou je me ergens kunnen introduceren? De eerste versie voelt voor iedereen als brengen of storten op de emotionele bankrekening. De andere vraag voelt toch meer als een opname.

TIP 3: GA ZICHTBAAR VOOROP 

Een trend als deze begint bij jou als commercieel leider. Pas het eens toe op de klanten die je zelf bedient en laat vervolgens aan je team duidelijk merken hoe leuk het is om te doen en wat het oplevert. Zo ken ik een commercieel directeur die consequent de introducties door een klant zichtbaar maakt aan een muur waarop alle leads staan.
Een andere manier is: stel in de voorbereiding met salesmensen altijd de vraag: Hoe ga je de tevredenheid van je klanten checken?

 

Tijdens de workshop zijn meer tips gegeven. Wil je meer weten?

Klik dan hier voor meer informatie.

Ga hier gelijk verder naar de andere thema artikelen.