+31 (0)165 74 60 15

×

Training inspirerend leidinggeven

De Intenza training inspirerend leiderschap helpt jou je vaardigheden als leider uit te breiden en te vergroten. Als leidinggevende is het namelijk belangrijk wendbaar te zijn en jezelf altijd te blijven ontwikkelen. In een wereld waar stilstand achteruitgang betekent, is dat essentieel om een succesvol leider te blijven. Door het volgen van onze training leiderschap stomen wij je klaar voor de werkomgeving van morgen.

Wat ga je leren in deze leiderschapstraining?

De focus tijdens de training inspirerend leiderschap ligt op het vergroten van je realisatie- en executiekracht. Kortom, hoe jij als leidinggevende jouw omgeving effectief kunt mobiliseren. Hoe je slim kunt starten bij veranderen en hoe je effectief kunt sturen op verschillende gedragsstijlen van jouw teamleden. Je maakt kennis met de succesrecepten voor sterk leiderschap en leert hoe je dit kunt toepassen in jouw praktijk. De training leiderschap bestaat uit 6 modulen, elke module duurt een dagdeel.

Start oktober 2024 en maart 2025

Doelstelling

Wanneer je alle modules van de training inspirerend leidinggeven volgt heb je de gewenste stappen gemaakt in je nieuwe stijl van leidinggeven. Je bent hierdoor beter in staat om invulling te geven aan verschillende praktijksituaties met de juiste leiderschapsstijl. Je helpt hierdoor de organisatie, het team en je teamlid op een inspirerende & situationele manier om succesvol te handelen.

Onderwerpen

De totale leergang Inspirerend Leidinggeven beslaat uit 6 modules die je stap voor stap door jouw change traject voeren als leider. De focus ligt op het vergroten van je realisatiekracht/ executiekracht en het gewenste gedrag als leider.

Dagdeel 1 & 2

Persoonlijk leiderschap

Op dagdeel 1 wordt de opzet van het programma besproken. Er wordt direct ingegaan op het persoonlijk leiderschap en er worden verschillende visies op de rol als leider gegeven. Het doel is om na sessie 1&2 meer inzicht te krijgen in de eigen stijlen en gedragspatronen en hoe je dit effectief kunt inzetten bij jezelf en/of het team.

Onderwerpen

 • Inzicht in jouw eigen ideale leiderschapsstijl (o.a. DISC profiel)
 • Jezelf managen/persoonlijk leiderschap
 • Een professionele eerste indruk maken als leider
 • Inzicht in generatieverschillen
 • Belemmerende overtuigingen, realisatieremmers
 • Nemen van beslissingen en (loslaten van) verantwoordelijkheden
 • Praten in gedragsstijlen van de ander
 • Vertaalslag naar je persoonlijk actieplan.
Dagdeel 3 & 4

Praktisch leidinggeven en het realiseren van je doelen

Op deze 2 dagdelen wordt ingegaan op de dagelijkse praktijk. Er wordt een koppeling gemaakt met de dagelijkse aansturing waarbij het voeren van gesprekken met je medewerker centraal staat om de doelstellingen en ambities te realiseren.

Onderwerpen

 • VTA voor meer impact en rendement van je inspanningen
 • Stoplichtsturing en de drie fases van coaching
 • Gesprek met medewerker die niet in beweging komt
 • Coaching on the job met VTA
 • Maak bewegingsafspraken voor nog meer output bij medewerkers
 • Situationeel leidinggeven
 • Kort complimenteren en kort corrigeren (KCKC)
 • Stappen van concretiseren en het toepassen van je quick wins
 • Wat zijn jouw momenten van de waarheid? Benoem ze intern en extern!
 • Benut succesrecepten op de momenten van de waarheid
 • Verklein de actie, vergroot de frequentie
 • Waarderen en vertrouwen in het team als basis van succes
 • Vertaalslag naar je persoonlijk actieplan.

 

Dagdeel 5 & 6

Bouwen aan een topteam

Op deze 2 dagdelen helpen wij je hoe je kunt bouwen aan jouw topteam. Tevens staan deze dagdelen in het teken van gesprekstechnieken, het geven van feedback en de coaching van medewerkers. Deze dagdelen zullen je als leider uitdagen om praktijkgerichte situaties en activiteiten nog beter te verrichten.

Onderwerpen

 • Vooraf brengen de deelnemers praktijkcases in
 • De succesfactoren van een topteam
 • Realiseren van een veilige omgeving
 • Feedback geven & ontvangen en organiseer continue feedback
 • Inspireren, motiveren, evalueren en leren
 • Performancegesprek met een concreet actieplan
 • Aanspreken op (on)gewenst gedrag
 • Lastige gesprekken voeren met weerstand
 • Op maat delegeren en voortgang bewaken
 • Grow-methodiek bij groeigesprekken
 • Slim, inspirerend en effectief overleggen/vergaderen
 • Hoe kom je tot een Way of Working?
 • Bij deze dag ontvang je het boek Leren Excelleren.
 • Vertaalslag naar je persoonlijk actieplan.

 

Duur

Elke module duurt 1 dagdeel, dus in totaal 6 modules van 4 uur. Hierna ga je een paar weken aan de slag om het geleerde toe te passen in jouw praktijk. Je ontvangt wekelijks een tip via mail of WhatsApp die je helpt bij het toepassen van de geleerde zaken in de betreffende module zodat je meteen stappen maakt in je eigen organisatie. Naast de trainingsdagen is er dus zelfstudie.

Vooropleiding

Er is geen specifieke vooropleiding vereist.

Investering

De investering voor de open training inspirerend leidinggeven bestaand uit 6 dagdelen bedraagt €2.370,- exclusief BTW, inclusief materialen, locatie & lunch.

Intenza is CRKBO geregistreerd.

Data en locatie

In oktober 2024 en maart 2025 starten de trainingen in Amersfoort. Na inschrijving nemen wij binnen 48 uur contact met je op om jouw wensen te bespreken.

Start module oktober 2024:
donderdag 10 oktober: 9-13 uur
donderdag 31 oktober: 9-13 uur
donderdag 21 november: 9-13 uur
donderdag 12 december: 9-13 uur
donderdag 16 januari: 9-13 uur
donderdag 30 januari: 9-13 uur

Start module maart 2025:
donderdag 13 maart: 9-13 uur
donderdag 3 april: 9-13 uur
donderdag 24 april: 9-13 uur
donderdag 15 mei: 9-13 uur
donderdag 5 juni: 9-13 uur
donderdag 26 juni: 9-13 uur

 • Leergang inspirerend leidinggeven
 • Zes modulen, zes dagdelen
 • Training met interval en tussentijdse opdrachten
 • Na afronding certificaat
Schrijf je direct in!

Training Inspirerend Leidinggeven
Inschrijven / Bel me terug

Vergroot jouw realisatiekracht met inspirerend leiderschap

  Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga akkoord.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Je gegevens zullen verwerkt worden conform het privacybeleid van Intenza

Klantbeoordelingen over onze trainingen

William Korstanje

Met Mario een sales realisatie programma opgezet voor vestigingsmanagement van een uitzendorganisatie. Uitstekende praktijkgerichte en inspirerende training, waarbij het management als leider bouwt aan de ontwikkeling van zijn medewerkers. Mooi voorbeeld van realisatiemanagement wat werkt!

Pol Nagelkerke

Mario is heel enthousiast, brengt het goed, heeft goede voorbeelden en motiveert de deelnemers. Deelnemers die ervoor open staan en de tijd hebben om dit op te pakken hebben hier echt profijt bij.

Pascal Bieleveld

Het is een inspirerende training waarbij Mario als coach je weet te prikkelen en te overtuigen om nieuwe technieken in de praktijk toe te passen. Het allerleukste hierbij is dat je merkt dat je succes boekt in de dagelijkse praktijk. Dit motiveert mij alleen nog meer om mezelf te ontwikkelen!

Rob Lemmens

Jullie kracht zit hem in het delen van direct toepasbare tips & tricks, die zich in het veld bewezen hebben. Je kunt er altijd direct mee aan de slag. Het is ook krachtig en motiverend om vervolgens de gebruiker van jullie adviezen alert te maken op signalen dat het toegepaste zijn positieve uitwerking heeft.

Dirk Jan Klein Essink

Direct toepasbare aanpak die ook door degenen aan wie je leiding geeft wordt geaccepteerd. Trainer is van hoog niveau! Een aanrader voor iedereen die zijn/haar leidinggeven effectiever wil laten zijn.

Theo Boerjan

Via mijn werkgever DRV Accountants & Adviseurs volg ik momenteel het Leadership Development Programma van Intenza. Geweldig om te zien dat veranderingen in aanpak en gedrag, die in het programma aan bod komen, een groot effect hebben op klanten en collega's. In het programma komen in totaal 8 modules, bestaande uit groepssessies en individuele coachcalls, aan bod. Mijn persoonlijke doelstelling is om op een inspirerende wijze leiding te geven en collega's te motiveren om zich te ontwikkelen. Tot nu toe heb ik geleerd hoe ik meer rendement haal uit een gesprek, hoe ik met meer impact presenteer en om de juiste aandacht aan mijn collega's te geven. De huidige module is Verandermanagement waarin ik, samen met de groep, een interne opdracht van de Raad van Bestuur uitwerk. Dit kenmerkt de hele opzet van het programma: interactief, veel doen en niet in de laatste plaats de geweldige begeleiding van onze realisatietrainer Mario Bierkens van Intenza. Theo Boerjan

Thomas van Noort

Mario geeft direct toepasbare inzichten , methoden en oplossingen om gedrag te beïnvloeden en tot resultaat te komen. Daarnaast is Mario een ervaren trainer/coach: onderscheidend in betrokkenheid, enthousiasme en scherpte.

Rosanne Lantinga

Tijdens deze training word je met name getraind in het "hoe". Hoe breng je bepaalde informatie over en hoe pas je dit aan per situatie? Welke tools kan je gebruiken en wat is de impact hiervan? Omdat iedereen dit op zijn/haar eigen manier doet vraagt dit ook van de coach dat hij zijn coaching afstemt op de persoon. In mijn ogen is dit een van de krachten van Kees. Hij weet per persoon de ontwikkelpunten naar boven te brengen en op zo'n manier te brengen en te oefenen dat de hele groep hier van kan leren. Dit doet hij ook nog eens op een hele prettige manier.

Irma Korver

De tips zijn direct toepasbaar in de praktijk. Dit maakt de training heel erg waardevol. Daarnaast hebben we beter inzicht gekregen in onze eigen competenties en hebben de MT meetings een betere structuur.

Laura Nijk

De training bevat een goede afwisseling van theorie en praktijk. Het element leren van elkaar en ervaringen komt ook goed naar voren. Met het managementteam hebben we ons leiderschap en hiermee de gehele organisatie, naar een hoger niveau weten te tillen.

Laura Nijk

Goede training, mooie afwisseling theorie en praktijk. Wij hebben als managementteam ons leiderschap en hiermee de gehele organisatie naar een hoger niveau weten te tillen. Zeer zeker aan te raden.

Harry Neuteboom

Al een lange tijd heb ik zeer positieve ervaringen met Intenza. De trainingen worden inhoudelijk op je organisatie en behoeften afgestemd. Petra Kerrebijn is een ervaren trainer die zeer scherp en helder, maar ook met gepaste humor de inhoud kan overbrengen en mensen tot actie kan laten overgaan. De feedback van Petra is analytisch sterk en bevat altijd mooie uitdagingen! Daardoor is de effectiviteit en het resultaat hoog. Wil je je medewerkers in beweging laten komen dan ben je bij Intenza aan het juiste adres.