+31 (0)165 74 60 15

×

HR Highlights

Ruim 90 HR professionals waren online aanwezig tijdens de HR inspiratie sessie met als thema: Talenten blijven boeien & binden. Gedurende verschillende inspiratiesessie ontvingen de deelnemers meerdere succes ingrediënten aan hoe je talenten kunt behouden, resultaten kunt laten leveren in lijn met de ambitie en werkplezier stimuleert. Hieronder lees je in het kort de highlights van de inspiratiesessies.

Wil je hierover meer weten? Vul dan onderstaand formulier in voor een gratis call met een Intenza-coach.

De optimale start voor nieuwe medewerkers

“The War on talent!” Terwijl het werven van de juiste mensen vaak al een hele klus is, blijven nieuwe medewerkers gemiddeld slechts 1,5 jaar aan boord (CBS, aug 2022). Hoe zorg je voor de optimale start en maak je het verschil? Met verschillende HR-professionals keken we naar dé succesfactoren van het onboarding proces. Zoals het belang van de 1ste 100 dagenreis,  inspirerende succesvoorbeelden als buddy’s, het thuispakket, meereizen en het groeigesprek. Na elkaars ervaringen en tips te hebben gedeeld, gaven onder andere het Maslow model en de stappen van het GROW-groeigesprek de deelnemers meer inzicht hierin.

5 praktische tips voor het opzetten van een succesvol learning & development programma

Learning & Development is een volwaardige vorm van organisatieontwikkeling. Waar het vroeger ging om het inkopen van een opleiding of training, is het nu veel meer meedenken over hoe je een organisatie lerend krijgt en houdt en mee kan laten bewegen met wat er op ze afkomt uit bijvoorbeeld de markt.

Leven betekent elke dag leren! Door alle ontwikkelingen, prikkels en kennis die op ons afkomt dwingt het ons ermee bezig te zijn en er mee leren om te gaan. Vandaar leven betekent elke dag leren! Wat is nu eigenlijk het verschil tussen leren en ontwikkelen?

 • Leren wordt gedefinieerd als het opdoen van nieuwe kennis.
 • En ontwikkeling is het toepassen van die kennis om resultaten te behalen en te groeien als individu.

Je kunt je niet meer veroorloven om programma’s te bouwen waarin medewerkers leren, maar zich niet ontwikkelen. Leren kan mensen nieuwe vaardigheden bieden, ontwikkeling helpt bij het oplossen van de problemen waarmee ze worden geconfronteerd.

Wil je een 5-tal praktische tips voor het opzetten van je learning & development programma? Vul dan onderstaand formulier in.

Zorg voor een betere verbinding tussen de verschillende generaties

Als organisatie, leidinggevende en collega heb je te maken met de diverse generaties op de werkvloer. De kunst is om de overeenkomsten zichtbaarder te maken en dit te gebruiken om de verbinding tussen de generaties te verbeteren. Belangrijk hierbij is het realiseren van de psychologische veiligheid. Tijdens de sessie zijn 15 tips gedeeld om naast het realiseren van de psychologische veiligheid deze verbindingen tussen de generaties vanuit HR te regisseren.

Onbewust Gedrag als succesfactor bij persoonlijk leiderschap

Het zichtbare gedrag heeft altijd een oorzaak in competenties die mensen bezitten. Een competentie is samengesteld uit aangeboren elementen (persoonlijkheid en IQ) en aangeleerde elementen (kennis, ervaring en vaardigheden). De persoonlijke Profiel Analyse maakt het ontwikkelpotentieel zichtbaar vanuit persoonlijkheidsperspectief. Tijdens deze inspiratiesessie zijn 6 tips gedeeld hoe je het ontwikkelpotentieel in gesprekken en met een analyse inzichtelijk maakt.

Coachen op afstand

Wist je dat in coaching de frequentie het wint qua impact die je maakt als coach, in plaats van de duur van het gesprek. Daarmee bedoel ik dat je beter vaker kort en gedoseerd kan coachen dan bijvoorbeeld 1 keer per 2 maanden heel uitgebreid. Dat komt omdat coachen kort op de bal (lees vlak voor een belangrijk moment) veel effectiever is. Vandaag de dag krijgen wij zoveel prikkels dat ook onze planningshorizon namelijk steeds korter wordt. En tot slot heeft ook Corona bijgedragen aan meer coaching op afstand.

In de workshop Coachen op afstand werden 3 componenten behandeld: Coachen, Aandacht geven en Vinger aan de pols houden (hoe zit iemand in zijn vel?)

Voor al deze 3 elementen werd een aantal bewezen best practice tips gedeeld:

 1. Wat zijn de meest actuele inzichten op het gebied van presteren en psychologische veiligheid en hoe benut je deze in je dagelijkse praktijk?
 2. Welke vooraf acties zijn op afstand effectief om je coachee alvast ‘aan te zetten’? Ook kregen de deelnemers een ‘doe het zelf checklist’ die de medewerker zelf kan inzetten.
 3. Hoe regisseer je onderlinge coaching op afstand in je team zodat iedereen blijft leren wanneer jij er niet bent en wat is dè cruciale succesfactor hierin?
 4. Hoe coach je op afstand toch scherp wanneer je niet bij een actie of gesprek aanwezig was?
 5. Er werden originele ideeën gedeeld om op afstand toch aandacht te geven.
 6. Hoe kan je nieuwe media benutten om op afstand te leren en welke structuur helpt daarbij enorm?

Realiseer een (hybride) leercultuur

De kortste weg naar beter presteren, gaat via de omweg van leren! Er zijn veel manieren om zowel offline als online met elkaar te leren. Het realiseren van een (hybride) leercultuur gaat daarbij via de volgende 3 stappen:

 1. Zorg dat je zelf voorbeeldgedrag op het gebied van leren laat zien, bijvoorbeeld door aan anderen proactief te vragen welke tip ze nog voor jou hebben.
 2. Regisseer het leren tijdens het werk door best practices te delen. Tip: zorg vooral dat het ‘hoe’ wordt belicht. Dus vertaal de best practice naar concreet gedrag, zodat anderen dat kunnen kopiëren.
 3. Maak leren leuk met inspirerende werkvormen. Bijvoorbeeld met een kennisquiz. Of laat iedereen in het team een vlogje opnemen welke gouden tip ze voor elkaar hebben naar aanleiding van hun grootste succes deze week en deel dat in de appgroep met elkaar.

Wil je nog meer praktische tips om te komen tot een (hybride) leercultuur binnen jouw organisatie? Neem contact met ons op.

Contact met Intenza

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.