+31 (0)165 74 60 15

×

Realisatieaanpak ® voor verandering

De omgeving verandert continu en complexe veranderingen volgen elkaar snel op. De behoefte om veranderingen te kunnen signaleren en in staat zijn hierop te anticiperen wordt steeds groter. Intenza helpt jou, je team en je organisatie om hier succesvol op te reageren. Jij als leider gaat hierbij voorop in onze verandermanagement aanpak.

Intenza heeft haar eigen visie op verandermanagement. Onze Realisatieaanpak ® is er juist op gericht om in korte tijd meer structureel effect te realiseren. In deze aanpak ligt de focus op snel beweging creëren met een hoge impact op klanten. De verandermanagement aanpak van Intenza omvat vier stappen:

verandermanagement

 • Van praten naar doen
 • Snel eerste resultaat
 • Geen eenmalige interventie
 • Structureel effect
Neem contact op

Realisatieaanpak ® in het kort

Mensen gaan pas bewegen wanneer je het beleid en ambities vertaalt in gedrag! Dus concretiseer welk gedrag nodig is om de ambities te realiseren. Deze stap leidt tot een eenduidige betekenis van organisatiewaarden of begrippen zoals ‘proactiviteit’ ‘wendbaarheid’. Bovendien stijgt de kans op beweging van jouw mensen van 4% naar 46% wanneer je het WAT vertaalt naar het HOE (bron: Ben Tiggelaar).

Inspireren heeft tot doel het leggen van een goede voedingsbodem waarop je kunt zaaien. Jij als leider gaat dus echt voorop in deze verandermanagement aanpak. Dit resulteert in:

 • Beweging in het gewenste gedrag van jouw medewerkers binnen 12 weken door eigen voorbeeldgedrag.
 • Het vertrouwen en acceptatie bij jouw mensen stijgt. Je inspireert immers meer met daden dan met woorden.
 • Vroegtijdig herkennen van mogelijke ‘hobbels’ en hierop anticiperen. Jij loopt immers voorop in de ‘strijd’, je beleeft eerst zelf wat er komt kijken bij het ontwikkelen van ander gedrag.

Bij een organisatieverandering is het belangrijk om snel succes te halen, hierdoor ontstaat geloof in de nieuwe aanpak. De realisatieaanpak van Intenza richt zich op het vergroten van blijvende effect van jouw verandertraject. Op basis van gedragswetenschappelijk onderzoek en ervaringen uit de praktijk, is een aanpak ontwikkeld om effectief te sturen op het gewenste gedrag binnen de organisatie en daarmee de gewenste beweging te creëren. Het veranderrecept voor het leiden van deze beweging vertalen we door naar praktisch toepasbare succesfactoren. Bekijk ook onze video over realisatiekracht: https://www.intenza.nl/videos/realisatiekracht/ 

‘Creëer geen eenmalige actie maar een werkwijze’ is de visie van Intenza. Wanneer je de eerste beweging gerealiseerd hebt, gaat het er om dit te verankeren in en rondom de werkplek. In de verankerfase van de Intenza Realisatieaanpak beantwoordt je vragen zoals:

 • De eerste stappen zijn gezet. Hoe houden we deze energie vast?
 • Hoe gaan we van gelegenheidsgedrag naar gewoontegedrag?
 • Wat kunnen we als leidinggevenden doen zodat het op de ‘mentale’ agenda blijft staan?
 • Hoe houden we de ambities zichtbaar in de organisatie?
Afspraak inplannen

Ervaringen

“Onze klanttevredenheidscore is van voldoende naar ruim voldoende gegaan. We krijgen reactie dat er meer aandacht is voor de klant. We krijgen ongevraagde complimenten en horen positieve geluiden.”

‐ Schiphol Plus - Gerard Geurtjens - Directeur

“Vernieuwend, creatief, onderscheidend, aanpak op maat en resultaatgericht werken aan verbeteren van skills van medewerkers met verbluffende resultaten.”

‐ Voorzitter Hoofddirectie ABAB Groep B.V - John Verhagen

“Intenza heeft geholpen om een omslag te maken. De attitude van de mensen is veranderd, zijn gaan erop uit en zijn niet meer bevreesd om iemand te benaderen. Ondanks de krimpende markt hebben wij meer nieuwe en vast klanten gekregen en we scoren beter op offertes. ”

‐ Mobiliteit en Ruimte Movares - John van Langeveld - Commercieel Directeur

“We zijn in Nederland meer dan 30% gegroeid in 1 jaar tijd in het MKB segment met een forse toename van de klanttevredenheid. Ik zou dit iedereen adviseren. Het is geen opleidingsprogramma, maar de realisatie van onze Clients for Life strategie.”

‐ Manpower - Annabelle Hagoort - Commercieel directeur

“Intenza durft te confronteren is vasthoudend op de realisatie.”

‐ BDO - Huub Gijsberg - Directievoorzitter Accountancy Bedrijfsadvies

Enthousiaste klanten

Bekijk alle cases