+31 (0)165 74 60 15

×

De succesfactoren voor gedragsverandering in organisaties

Gemotiveerde medewerkers behalen meer en betere resultaten. Resultaten haal je niet door te praten, maar door te doen. Intenza werkt met succesfactoren om het gewenste gedrag in organisaties te realiseren. De impact hiervan is direct voelbaar bij klanten en medewerkers. Hieronder lees je een aantal bewezen succesfactoren om de gewenste gedragsverandering in jouw organisatie te realiseren.

Concretiseren

Van praten naar doen. Door het WAT te vertalen naar het HOE, ervaren mensen wat er anders moet. Dit vergroot de bewegingskans van 4% naar 46% en zorgt voor een eenduidige definitie van het gewenste gedrag. Dat leidt tot blijvende gedragsverandering binnen jouw organisatie. Gedrag wordt concreet gemaakt op de belangrijkste klant contactmomenten: de ‘Momenten van de Waarheid’. Hierdoor wordt het praktisch toepasbaar voor jouw mensen en ervaren klanten positieve impact.

Inspireren

Inspireren werkt beter dan communiceren. Medewerkers doen niet wat je zegt dat ze moeten doen, maar zij doen wat je doet. Dus mensen in beweging krijgen begint bij jezelf. Laat jouw mensen jouw voorbeeldgedrag ervaren door het (zichtbaar) te doen. In plaats van erover te communiceren.

De groene golf

Benut de groene golf. Focus in de startfase op kopiëren van succesfactoren in plaats van op wat niet lukt. Hiermee versnel je de beweging en zet je de eerste stap naar gewenst gedrag in jouw organisatie.

Gedrag in organisaties

Er zijn vele succesfactoren die van invloed zijn op het gewenste gedrag in organisatie. Deze succesfactoren kun je ook bekijken. In korte video’s geven we je een korte uitleg.

Bekijk de video's

Gedrag in organisaties - De succesfactoren

Leid de beweging

Bespreek niet de status, maar leid de beweging door toekomstfocus. Leer van het verleden, maar focus op de toekomst. Je creëert meer beweging en meer energie door het stellen van toekomstgerichte (toepassings)vragen. Hiermee krijg je mensen in beweging.

Inspirerende realisatiemeetings

Maak van overleggen inspirerende realisatiemeetings. Hanteer de 11 succesfactoren die leiden tot een inspirerend overleg met meer (inter)actie. Zo kom je van praten naar doen.

Commitmentcheck

Vergroot de beweging, doe de commitmentcheck. Commitment blijkt niet uit woorden, maar uit beweging. Met de commitmentcheckmethode vergroot je de bewegingsdruk en versnel je de realisatie.

Quick wins

Quick wins zijn acties die snel succes opleveren en makkelijk zijn om te doen. Wil je een gedragsverandering binnen jouw organisatie realiseren? Begin dan met quick wins voor snel succes en meer geloof.

Stoplichtsturing

Hoe kun je effectief sturen op het gewenste gedrag? Het gedrag dat meer resultaten oplevert en meer klantimpact? Verdeel je aandacht op de juiste manier met stoplichtsturing. Geef aandacht aan de mensen die het verdienen (groen en oranje), zodat je jouw mensen in beweging krijgt en dat er snel veel gebeurt.

Wil jij ook een gedragsverandering realiseren in jouw organisatie?

We inspireren je graag.