+31 (0)165 74 60 15

×

Gedragsprofielen

Het ontwikkelen van talenten en sterktes levert in onze visie meer resultaat dan focussen op wat er niet goed gaat. Daarom is inzicht in het persoonlijke gedrag essentieel. Zowel bij verandermanagement trajecten, coaching als bij trainingen maakt Intenza gebruik van gedragsprofielen. De gedragsprofielen geven een betrouwbaar en objectief beeld van zowel het natuurlijke gedrag van een individu, als het gedrag dat hij of zij als reactie op de omgeving vertoont.

Iedere analyse levert een unieke persoonlijke rapportage op die uitgaat van de individuele gedragskenmerken. Een gedragsprofiel is hét instrument bij uitstek om meer rendement uit menselijk talent te halen. Voor jouw medewerkers is het profiel een hulpmiddel om hun persoonlijke effectiviteit te maximaliseren, een prachtig cadeau dus. Een team plukt de vruchten van gemotiveerde teamleden. Kortom, je hebt de sleutel in handen voor effectief talent management en teamontwikkeling.

  • Bewustwording & zelfinzicht
  • Meer rendement uit talent
  • Effectiever communiceren
  • Gecertificeerde trainers & coaches
Neem contact op

Veelgestelde vragen

Voor welk gedragsprofiel je ook kiest, je vult altijd online een vragenlijst in. Uit die ingevulde vragenlijst rolt een persoonlijk rapport. Dit rapport kun je zien als jouw persoonlijke gebruiksaanwijzing. Klik door naar de specifieke pagina’s (DISC gedragsanalyse, MBTI, TMA methode en Profile Dynamics) om een voorbeeldrapport in te zien.

Intenza heeft gecertificeerde trainers en coaches voor de DISC gedragsanalyse, Myers Briggs Type Indicator (MBTI), Profile Dynamics en de TMA Methode.

Gedragsprofielen kunnen op vele fronten succesvol ingezet worden. Dit kan zowel op individueel niveau als op teamniveau. Op individueel niveau (bijvoorbeeld bij persoonlijke coaching) levert het veel inzicht en dus bewustwording op van het eigen gedrag. Je leert je eigen sterke punten en valkuilen kennen. Intenza maakt de vertaalslag naar jouw praktijk en coacht/trainer je hoe je effectiever kunt worden.

Voor teamontwikkeling is het heel interessant om op deze manier inzicht te krijgen in de sterke en zwakken punten van het team. Hoe wordt er binnen het team gecommuniceerd? Wie vervult welke rollen? En welke potentie zit er in het team.

Een gedragsprofiel kan ook ingezet worden bij werving en selectie. Het vergroot bij selectie de kans op succes (voorspellende waarde).

Afspraak inplannen

Ervaringen van klanten

“De effectiviteit en het inlevingsvermogen van de salesorganisatie van Brand New Day is toegenomen door de inzichten in het persoonlijkheidsprofiel van de mensen in combinatie met de training- en coachingsvaardigheden van Intenza”

‐ Directeur Brand New Day PPI - Jan Willem Hoitsma

“Intenza is een organisatie met gedreven trainers. Onze medewerkers kunnen de praktische handreikingen direct toepassen in hun communicatie met onze klanten”

‐ Partner/belastingadviseur bij Verstegen accountants en belastingadviseurs - Jan van Neerbos

“Intenza: persoonlijk, meedenkend, professioneel en zeer resultaatgericht ”

‐ HRM Directeur bij Renault Nederland en RCI Financial Services - Nicolien van Duinen

Enthousiaste klanten die gedragsprofielen inzetten in hun programma

Bekijk alle cases