+31 (0)165 74 60 15

×

Inleiding

BDO speelt met een revolutionair nieuwe manier van werken in op de hedendaagse wensen van haar klanten. BDO kiest er hierbij nadrukkelijk voor om de nieuwe werkwijze op een inspirerende en lerende manier in beweging te zetten. Dat het werkt, dat blijkt wel. Waar de pitstops worden ingezet nemen de activiteten en inspiratie toe.

Het idee van de pitstops komt van de weekstarts van SCRUM en LEAN. Door actief en inspirerend de week te starten blijven belangrijke zaken op de mentale agenda en stimuleer je de beweging. Want mensen krijgen meer energie van bewegen dan van praten! BDO Amstelveen/Haarlem pakt dit wel heel creatief op …  Eerst hebben de partners gebrainstormd over de opzet.

En dan starten maar …

Het is maandagochtend 08.00 uur.

De 2 teamcaptains wachten hun team op. Geen stoelen, want een pitstop doen we staand, lekker actief. Maar niet getreuzeld, want uiterlijk om 8.30 uur moeten de teams weer de race in! Immers, klanten gaan voor. Vooraf heeft iedereen een mail ontvangen met GPS coördinaten van de locatie, waar een versnapering wacht om energiek te starten. Het doel is vooral leren van elkaar. De invulling is iedere keer weer verrassend anders. Dit keer heeft iedereen een case voorbereid om over te sparren.

Allereerst worden 2 cases uitgekozen. Vervolgens volgt er een ronde met tips voor de 2 case eigenaren. De tips worden in post-its op de racepakken geplakt, zodat de opbrengst voor de groep letterlijk voelbaar is.

Om ervoor te zorgen dat niet alleen de eigenaars van de cases leren maar het hele team, benoemt ieder teamlid op het eind welke tip hij of zij meeneemt om zijn klanten mee te verrassen komende week. En natuurlijk vervolgens in het team te delen wat dit heeft opgeleverd. And off we go!

Wil je ook pitstoppen?

Benut dan onderstaande tips.

 • Benut VOORAF, TIJDENS en NA (iedere keer is er een vooraf-opdracht en een actie erna richting klanten).
 • Actieve invulling met wisselende werkvormen, leerelement of locatie.
 • Koppel de pitstop aan actuele thema’s of acties. Op deze manier voelt het voor de mensen niet als extra, maar als hulp om nog beter hun werk in te kunnen vullen.
 • Doe de pitstop staand, zodat iedereen lekker actief blijft.
 • Keep it Small & Beautiful: circa 8 mensen maximaal.
 • Werk bij voorkeur met subgroepjes. Dit houdt energie en tempo hoog.
 • Vul de pitstops toekomstgericht in: het moet gaan over de acties voor de komende week!
 • Laat teamleden zelf ideeën inbrengen voor de volgende pitstop.
 • Spreek altijd af wat de acties worden en koppel de resultaten terug.
 • Zorg voor strakke regie. Dit voorkomt ‘praatgroepjes’ en houdt de dynamiek er goed in.
 • Houd het kort; bij voorkeur 30 minuten, maar maximaal 1 uur.

Vraag naar meer tips voor inspirerende weekstarts.

Meer tips voor inspirerende weekstarts