+31 (0)165 74 60 15

×

 

Variatie op de kerstcadeaus

Veel bedrijven sturen kerstcadeaus. Een aantal daarvan maakt geld over naar een goed doel. Een van onze relaties heeft goede ervaringen met de volgende opzet: laat je klanten aangeven aan welk goed doel zij willen dat jij een bedrag overmaakt namens deze klanten. Het leuke hiervan is dat je zo met klanten ook over andere onderwerpen praat.

KMM Groep hanteert een speciaal fonds dat medewerkers in staat stelt een maatschappelijk project te ondersteunen.

Zo worden jaarlijks tientallen projecten gesponsord. Vanaf 2007 werden er al ruim 150 projecten in binnen- en buitenland ondersteund. Het leuke van de opzet is dat de medewerkers in de organisatie zelf mogen bepalen wat en aan wie ze willen sponsoren.
Veel ondersteuning wordt in teamverband opgepakt om zo ook de band tussen medewerkers verder te versterken. Bijvoorbeeld door intensief samen vooraf te trainen voor de uiteindelijke beklimming van de Mont Blanc tot het opknappen van balkons voor dementerende bejaarden in de Uiterton te Lelystad.

SAP lopers run like never before voor Krajicek Foundation

Al 5 jaar organiseert SAP een loop om geld in te zamelen voor de Krajicek Foundation die jongeren in kansarme wijken helpt in een Scholarship om sportcoach voor andere jongeren te worden. De laatste keer liepen meer dan 200 deelnemers mee in teams van circa 5 personen waarbij de lopers zelf ook donateurs aanbrengen (zoals leveranciers, privé relaties, etc.) die zich op een speciale site kunnen melden waarop je lopers kan aanmoedigen en volgen. Mooi neveneffect is dat de teams ook samen oefenen in het voortraject en dat het bijdraagt aan de gezondheid. Interessant omdat SAP als organisatie namelijk ook een bewegingsprogramma heeft om met behulp van the internet of things de beweging van haar medewerkers te meten (er is zelfs een teamcompetitie die meet hoeveel de teams bewegen op het werk en als je op de roltrap loopt staat daar een afbeelding dat lopen op de roltrap zelf gezonder is!) Kortom, alles sluit hier op elkaar aan: visie op innovatie (laat je medewerkers the internet of things ervaren), beweging/gezondheid en Goede Doelen!

BDO medewerkers coachen Bikkels!

BDO kiest voor een duurzame manier van ondernemen, met oog voor mensen binnen en buiten onze organisatie. BDO steunt sinds begin 2016 de Bart de Graaff Foundation. In het kader van deze samenwerking coacht BDO dit jaar vier zogenaamde Bikkels: mensen tussen de 15 en 35 jaar met een levensbepalende beperking die dolgraag een eigen onderneming willen opzetten. Kenmerkend voor Bikkels is dat zij hun leven niet door hun beperking laten bepalen. BDO helpt deze mensen om hun droom te realiseren. Bij deze coaching gaat BDO vergelijkbaar te werk als bij ‘gewone’ klanten: we stellen een team samen van BDO’ers uit diverse disciplines die hun Bikkel coachen en praktisch ondersteunen bij het opzetten van een eigen onderneming. BDO draagt ook bij aan het startkapitaal van de Bikkels. Met de samenwerking met de Bart de Graaff Foundation geven we bij BDO invulling aan onze maatschappelijke betrokkenheid. Het team van coaches van BDO helpt, begeleidt, ondersteunt en coacht de Bikkel immers zo, dat hij zelf de bepalende factor en de stuurman van zijn/haar bedrijf wordt. Daarmee helpen we hem uiteindelijk te voorzien in zijn eigen levensonderhoud.

Ook kunnen BDO medewerkers bijvoorbeeld een aanvraag indienen bij het BDO Fonds voor een bijdrage aan een goed doel waar zij zelf een actieve bijdrage aan leveren. Dit kan van alles zijn: deelname aan een sponsorloop, vrijwilligerswerk of het opknappen van een buurthuis. Daarbij wordt de samenwerking voor het goede doel met andere collega’s extra gestimuleerd. Want dat creëert positivisme, saamhorigheid én company pride!
Al met al dragen BDO’ers met elkaar hun steentje bij door anderen te helpen!

Ricardo: MVO inzetten voor het ontwikkelen van talenten!

Door Yulie van Tongeren, Teammanager Ricardo
MVO maakt dat wij als mens en organisatie meer nalaten dan het materiële, maar ook de balans houden met ’the meaning of life’.

Afgelopen mei ben ik in het kader van mijn persoonlijke leiderschapsontwikkeling -gesponsord door mijn werkgever Ricardo- een week in Kenya geweest om tijdens een conferentie met de African YMCA te werken aan hun nieuwe strategieën.

Leiderschap: het gaat onder andere over wie je bent en op welke wijze je jouw talenten inzet.

In het kader van mijn persoonlijke leiderschapsontwikkelingstraject op mijn werk heb ik besloten op zoek te gaan naar mezelf en mijn talenten. Ik kreeg van mijn werkgever de ruimte om zelf keuzes te maken hoe ik dit zou doen. Ik heb ervoor gekozen dit te doen in een omgeving waarin ik alle zelf opgelegde beperkingen achter mij kon laten door in een volledig andere context te werken dan mijn gebruikelijke werkomgeving. Via mijn coach kwam ik in aanraking met de YMCA in Afrika. De YMCA is een van de oudste internationale NGO’s en heeft als missie kansarme mensen te ontwikkelen tot waardevolle burgers en op deze wijze de wereld een betere plek te maken voor iedereen, waarbij de christelijke waarden en normen als uitgangspunt worden gebruikt.

In deze bijzondere omgeving ben ik afgelopen mei op zoek gegaan naar mijn talenten en hoe ik deze tijdens de conferentie in Kenya kon inzetten.

Het werken met de YMCA  heeft me mijn talenten laten (her)ontdekken en ik heb een beeld ontwikkeld over de wijze waarop ik mijn talenten wil inzetten binnen mijn huidige werk. Het heeft me ook tot denken gezet over ’the meaning of MY life’.
Het werken met mensen die als doel hebben de wereld een betere plek te maken voor iedereen, heeft me geïnspireerd meer uit mezelf te halen dan ik deed. Niet alleen op professioneel vlak, maar ook persoonlijk.

Na mijn terugkomst heb ik binnen Ricardo een presentatie gegeven over mijn reis en mijn belevingen. Daarnaast heb ik ook met het management gesproken over wat ik heb meegenomen uit mijn reis en wat ik in wil zetten in mijn werk als teammanager en vooral ook wat wij als organisatie hiervan kunnen leren en op welke wijze wij hieraan kunnen bijdragen. Het resultaat is dat Ricardo een van de projecten die ik met de YMCA doe sponsort.

Meer weten over hoe je jouw Eigen Goede Doelen activiteiten nog meer kan benutten?