DISC model

Het DISC model is een instrument dat u inzicht geeft in uw persoonlijke (management-)stijl zodat de effectiviteit van uw gedrag kunt versterken. Met het DISC model krijgt u inzicht in uw bewuste en onbewuste communicatie voorkeuren. Het DISC model maakt gebruik van vier factoren/dimensies:

  • Dominantie: hoe u reageert op problemen en uitdagingen.DISC model
  • Invloed: hoe u anderen overtuigt van uw mening of zienswijze.
  • Stabiliteit: hoe u reageert op het tempo van de omgeving en op veranderingen in die omgeving.
  • Conformiteit: hoe u reageert op regels en procedures die opgesteld zijn door anderen.

DISC profiel inzetten

Met het DISC profiel in handen en training en/of coaching maakt u eenvoudig de vertaalslag uw dagelijkse praktijk. Met de succesvolle inzet van het DISC model:

  • Helpt persoonlijke talenten beter in te zetten zowel op individueel als teamniveau
  • Vergroot bij selectie de kans op succes (voorspellende waarde)
  • Maakt inzichtelijk waar uw grenzen liggen en bevordert de juiste keuze in ontwikkelinterventies en dus de duurzame inzetbaarheid van mensen
  • Geeft inzicht in het gedrag van anderen, waardoor er wederzijds begrip ontstaat en betere samenwerking ontstaat
  • Helpt bij het aanbrengen van focus bij trainings- en coachingsinterventies

Waarom inzicht in gedrag

Onderzoek naar menselijk gedrag wijst uit dat mensen effectiever worden naarmate zij zichzelf beter kennen. Wie de eigen kwaliteiten kent en zich tegelijkertijd bewust is van zijn tekortkomingen, kan een strategie ontwikkelen om op een goede manier te reageren op de eisen die de werkomgeving stelt. Ons gedrag is een essentieel en integraal onderdeel van wie wij zijn. Veel van dat gedrag is waarschijnlijk 'aangeboren', het zit in onze genen. Aangeboren en/of aangeleerd gedrag is het beste te omschrijven als de waarneembare interactie van een individu met de omgeving. Het is de universele taal van 'hoe we doen'. Het DISC model is door de Amerikaanse psycholoog Dr. William Moulton ontwikkeld en geeft duidelijk inzicht in het gedrag.

DISC TEST

Door het invullen van de DISC test krijgt u helder inzicht in uw gedragsstijl, uw manier van doen, kortom uw persoonlijkheidsstijl. Van elke dimensie krijgt u inzicht in uw gedrag, voorkeursstijl en valkuilen. Door een DISC training met het team (of individueel) leert DISC stijlen te observeren. En weet u hoe u de DISC theorie in de praktijk kunt benutten om uw effectiviteit en werkplezier te vergroten.

DISC profiel voorbeeldrapport

 
Het DISC Model inzetten in uw organisatie?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van het DISC model en bijhorend persoonlijk DISC profielen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.