+31 (0)165 74 60 15

×

 

Inleiding

YER is sinds 1987 uitgegroeid tot een toonaangevende internationale speler in de arbeidsbemiddeling. Om de consultants steeds beter te maken heeft YER de POP’s gekoppeld aan het leren tijdens overleggen op de werkvloer. Het overleg wordt hierdoor ervaren als een inspirerend leeroverleg!

Een diarree aan cijfers, voornamelijk terugkijken, onvoldoende fun en geen inspirerende sfeer… Zomaar een aantal veelvoorkomende valkuilen bij overleggen. YER doet dit anders! Zij kiezen ervoor om consultants te challengen en inspireren door met veel dynamiek en enthousiasme in elk overleg kort te trainen op een ontwikkelonderwerp.

Vooraf wordt de consultants gevraagd op welke onderwerpen zij zich graag verder willen ontwikkelen. Vervolgens wordt vastgesteld welk onderwerp tijdens welk overleg centraal staat. Daarbij wordt slim rekening gehouden met activiteiten die in een bepaalde periode gepland staan, zoals het bezoek van beurzen of het versnellen in de zomerperiode. Hierdoor ervaart men meteen het rendement in de praktijk!

Gedurende een half uur wordt kort theorie opgefrist. Vervolgens gaan de consultants plenair of in subgroepjes aan de slag met het betreffende onderwerp. Het gaat dan om onderwerpen als bijvoorbeeld de elevator pitch, de brengideeën voor klanten, het onderscheidend vermogen van YER, noviteiten en dergelijke. Op het eind worden de belangrijkste tips gedeeld. Iedere consultant noteert zijn 2 belangrijkste leerpunten in zijn persoonlijke actieplan. Dit mailt hij binnen 48 uur naar de manager, zodat deze hem ook weer kan coachen op deze actiepunten in de dagelijkse praktijk.

Voordelen zijn dat je het team veel meer inspireert en activeert en een jaarlijks ontwikkeldoel praktisch terugbrengt tot acties op de werkvloer waarmee het veel meer gaat leven.

Bovendien zie je als manager hoe je mensen het doen, wat je beter in staat stelt om hen echt te helpen verbeteren!

Wil je ook zelf trainen tijdens je overleg?

Benut dan onderstaande tips:

  • Plan in elk overleg een half uur om te trainen met je team.
  • Betrek je mensen bij de onderwerpen waar zij zich graag op willen ontwikkelen en koppel dit aan hun POP. Op deze manier koppel je persoonlijke ontwikkeling aan bedrijfsontwikkeling.
  • Zorg dat je minstens 80% van de tijd oefent.
  • Laat iedereen aan bod komen.
  • Mail eventueel vooraf informatie of theorie, zodat je meteen actief kan starten.
  • Zorg dat je als manager altijd een aantal tips paraat hebt, zodat je team voelt dat je toevoegt.
  • Beoordeel je mensen niet, maar coach op wat goed gaat en wat beter kan.

Meer tips voor inspirerende ontwikkelideeën