+31 (0)165 74 60 15

×

De KMM Groep is, sinds de start in 1998, alleen maar gegroeid. Inmiddels werken er meer dan 700 mensen in de 25 bedrijven die onder de KMM Groep vallen. Met die groei is ook de behoefte ontstaan om een doorlopende leerlijn op te zetten voor het ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden. Van de start van young professionals tot en met het directieniveau. Hoe de KMM Groep het leiderschapsprogramma samen met Intenza heeft vormgeven en wat het oplevert vertelt Sjoerd Veltman, Chief Operating Officer KMM Groep.

Ontwikkelbehoefte

De leerlijn die is opgezet heeft tot doel het opleiden van het management van de toekomst. Met dit prachtige programma halen we nieuwe mensen binnen. Voor de mensen die al langer werkzaam zijn bij de KMM Groep ligt de focus op binden en boeien. Bovendien past een intern programma goed bij de groepsfilosofie, het ondernemerschap wat daarin naar voren komt en de manier waarop we dingen doen. Kenmerkend is ook dat onze mensen lang bij de groep werken. Ik werk er zelf ook al 12 jaar en ik ben geen uitzondering. Dat maakt ook dat we als organisatie eerder behoefte hebben aan een intern leiderschapsprogramma.

Hoe passen de opleidingen in jullie strategie?

De management trainees zijn in de loop der jaren veelal doorgegroeid naar het middenkader of zijn eindverantwoordelijk geworden. Ook zijn de bedrijven steeds groter geworden. Dit betekent andere taken en verantwoordelijkheden. Inhoudelijk willen we onze mensen ondersteunen met kennisoverdracht en opleiding om ze uit te rusten met de belangrijkste aspecten die ze tegenkomen nu ze leidinggevenden zijn van grotere organisaties. Grote organisaties vragen immers een andere manier van leidinggeven, zowel op middenkader als directie niveau. 3 Het is voor ons heel belangrijk dat het middenkader sterk achter het management staat. Ze zijn de rechterhand van de directie. Daarom is het Management Development Programma qua inhoud vergelijkbaar met het Leiderschapsprogramma. Alleen ligt de nadruk bij het Management Development Programma op het operationele en tactische niveau. En bij het Leiderschapsprogramma meer op het tactisch strategisch niveau. Het verschil in taken en verantwoordelijkheden komt dus ook terug in het programma.leiderschapsprogramma

Aanpak leiderschapsprogramma

Oefenen en methodieken zijn echt een combinatie in het programma. Het is niet alleen maar theorie. Er zijn natuurlijk een hele hoop leiderschaps- en managementmodellen, daar is een selectie in gemaakt. De theorie van de leiderschapsmodellen wordt meteen doorvertaald naar hoe ze werken. Vervolgens gaan de mensen er direct mee aan de slag. Neem als voorbeeld de DRIVE methodiek, daar hebben ze een concrete opdracht voor en die voeren ze ook uit binnen hun team. Daar zie je direct het effect van.

Download de case

Meer weten over de mogelijkheden voor het leiderschapsprogramma? Download de case of neem het contact op via het onderstaande contactformulier!

Download de case

Meer weten over de mogelijkheden voor het leiderschapsprogramma?

Neem geheel vrijblijvend contact op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Je gegevens zullen verwerkt worden conform het privacybeleid van Intenza