+31 (0)165 74 60 15

×

Gedrag is de sleutel tot succes

Als je weet hoe je gedrag kunt beÏnvloeden vergroot je effect van (trainings)inspanningen. In deze video de uitleg hoe gedrag werkt.

 

Gedrag is de sleutel tot succes

Zowel bedrijven als personen hebben veel ambities. Het is dan ook zonde om van alles te organiseren maar dat effect ervan tegenvalt. Hierin is de sleutel gedrag. Als je weet hoe je gedrag kunt beïnvloeden vergroot je het effect.

Wat merk je in de praktijk?

Wat je ziet tijdens bijeenkomsten, trainingen, vergaderingen is dat we allemaal afspraken maken met elkaar. Zoals: ‘we gaan meer samenwerken’, ‘we gaan proactiever handelen’, ‘onze klanten moeten meer onze toegevoegde waarde meer ervaren’. De praktijk wijst uit dat deze afspraken slechts soms daadwerkelijk uitgevoerd worden. Hoe komt dat nou? Ben Tiggelaar, gedragswetenschapper, heeft onderzocht hoe dat komt. Hij kwam tot (schrik niet!) de conclusie dat slechts 5% bewust gedrag is en 95% dus onbewust gedrag is.

En hier ligt de sleutel tot succes. Want juist het maken van afspraken in bijeenkomsten, vergaderingen, in trainingen, zijn 5% afspraken. Dus, op het moment dat we de afspraak met elkaar maken zijn we er heel bewust mee bezig. Maar dan, dan stappen we uit het moment, we gaan weer gewoon aan de slag (de waan van de dag) en je belandt terug in die 95%.

Dus oefen regie uit op die 95%. Want zonder regie gebeurt het niet.

Meer video’s

Wil je graag meer horen en zien van de Intenza aanpak? Bekijk de video’s.

Meer weten? Neem contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.