+31 (0)165 74 60 15

×

28 januari 2015 door Mario Bierkens | Sales

De grootste uitdaging van iedere opleider is om deelnemers te helpen de transfer te maken van het geleerde naar de praktijk. Te vaak constateer ik dat binnen een bedrijf veel geïnvesteerd is in training en opleiding, maar het gedrag van medewerkers na afloop niet anders is dan daarvoor. Gemiste kans! Want door de volgorde van eerst leren alvorens (beter) te presteren simpelweg om te draaien, kan het leereffect een enorme boost krijgen. Een praktijkvoorbeeld ter toelichting.

Een Intenza relatie kreeg het afgelopen jaar de mogelijkheid deel te nemen aan een grote tender. Eén van de omvang die de continuïteit van een organisatie voor de komende jaren kan waarborgen. Alle medewerkers voelden de sense of urgency en gelukkig bood deze tender ook voldoende tijd om zaken uit te werken. Onze relatie betrok tijdens de uitwerking een Intenza-trainer om zijn salesteam in het proces te begeleiden. De echte tender werd het thema van het opleidingstraject. Doordat iedereen erg gemotiveerd was en het geleerde direct in de praktijk kon toepassen, ging het maken van de transfer naar de praktijk bijna vanzelf. Er werd een kick off sessie georganiseerd waarop slimme ideeën werden bedacht waarmee onze klant al voor het inleveren van de tender impact kon maken. Vervolgens werd afgesproken dat alle teksten en presentaties door de Intenza-coach werden gelezen alsof hij de klant was en vlak voor de presentatie bij de prospect werd een generale repetitie gehouden. Iedereen was tot op het bot gemotiveerd doordat ze heel snel na de feedback sessies van de Intenza trainer in hun eigen praktijk ervoeren wat de effecten waren. Je begrijpt: de tender werd gewonnen en er volgden nog meer door het succesrecept van just-in-time coaching te kopiëren.

Deze just-in-time-coaching kent vele voordelen, omdat op deze wijze de kortste weg naar beter presteren via de omweg van leren plaatsvindt. Implementeer dus het leren in jouw dagelijkse praktijk. Jouw medewerkers ervaren leren dan veel meer als realisatiesupport en plukken direct de vruchten van het toepassen. Daarmee verkort je de doorlooptijd van leren naar presteren en levert jouw investering geheid rendement op.

Succes!