+31 (0)165 74 60 15

×
Tim van Oosterhout

19 januari 2022 door Tim van Oosterhout | Timemanagement

The hour of power! In slechts 1 uur per week de controle terug

Tussen al die uren die je besteedt aan anderen en bereikbaar bent, kan 1 uur voor jezelf om orde op zaken te stellen er wel van af. En helemaal als je beseft dat 1 uur al zo’n wezenlijk verschil kan maken in je gevoel van voldoening en controle over je eigen output.

The hour of power staat voor 60 minuten die je puur aan jezelf besteedt om de week te reorganiseren en je maximaal voor te bereiden op de week die gaat komen. The hour of power is een effectieve tijdmanagement hack. Doordat je de tijd die je hebt om een ​​taak te voltooien beperkt, werk je sneller en efficiënter.

Wanneer plan je the hour of power?

Het beste moment om dit te doen is op je laatste werkdag van de week tussen 10-12 uur ‘s ochtends. Werk je niet op vrijdag? Dan plan je het op donderdagen terugkerend in je agenda. Waarom op je laatste werkdag van de week en op dat tijdstip? Omdat je nog de middag hebt om zaken af te ronden, nog mensen kunt bereiken en antwoorden kunt krijgen die dag.

Hoe werkt the hour of power?

Sluit je af van alle prikkels en zorg dat je op een rustig plekje zit, zonder onnodige interrupties. Claim echt een momentje voor jezelf. Plan een terugkerende afspraak in je agenda en zet de onderstaande vragen in het notitieveld. Zet je timer op 60 minuten en beantwoord de volgende vragen:

  • Wat wil je écht nog afronden vandaag? Maak keuzes voor de resterende dag.
  • Wat ging goed deze week en wat kan beter? Noteer dit.
  • Blader vooruit in je agenda en door je projecten. Zie je knelpunten komende week die je moet oplossen? Waar maak je je zorgen over? Informeer pro-actief en service gericht naar de status.
  • Wie ben je deze week vergeten en ga je verrassen met betrokkenheid / extra aandacht? En bericht die personen.
  • Concretiseer de acties: wie, wat, hoe, wanneer.
  • Waar moet je tijd voor reserveren komende week? Welke spannende deadlines zie je?
  • Welke meetings zijn ‘notulenmeetings’. Met andere woorden: waar ben ik voor uitgenodigd en heb ik geen duidelijk beeld wat mijn rol is en wat ik moet voorbereiden. Bij meetings waarbij je bent uitgenodigd om enkel info op te halen, vraag om verduidelijking.
  • Wat wil je dit weekend thuis doen? En deel je plannen met het thuisfront

 Meer timemanagement tips: lees ook

Weg met die losse eindjes
Breng focus aan met jouw Buffett List
Pomodorotechniek
Eat that frog

Heel veel succes! Wil je nog meer handige tips en tricks om je persoonlijke effectiviteit te vergroten. Meld je dan aan voor de training Timemanagement.

Persoonlijke effectiviteit vergroten?

We helpen je graag!