+31 (0)165 74 60 15

×

 

Dankbaar terugblikken op 2022 of alvast vooruitblikken naar 2023. Het geeft de mooiste, open, oprechte en persoonlijkste antwoorden van onze collega’s. We delen ze graag met je:

Petra: focus op 2023

Ik kijk uit naar 2023! Mijn ambitie: een gezonde balans èn intenser genieten. Nou denk je vast dat ik dan minder wil gaan werken maar bij mij is dat juist niet waar. Ik ga in 2023 weer een dagje meer werken. Ik heb in 2022 namelijk mogen ervaren dat:

 • Het heerlijk is om meer tijd te hebben voor jezelf, zeker in de zomer
 • Hoe blij ik word van het werken met mensen, hun verhaal te horen, samen te leren en te lachen
 • Mijn werk ertoe bijdraagt dat ik me goed voel, dus voor 2023 weer 1 dagje meer werken, schat ik zo in.

In 2023 wil ik ook meer aandacht besteden aan ‘een gelukkige binnenkant’. Wat bedoel ik daarmee? Ik las laatst dat gelukkige mensen dagelijks benoemen waarvoor ze dankbaar zijn en genieten van de kleine gelukmomentjes. So true! Dus … waarvoor ben ik dankbaar?

 • Allereerst voor de flexibiliteit van mijn geweldige collega’s. Wegens persoonlijke omstandigheden had ik wat meer ruimte voor mezelf nodig. En die heb ik volop gekregen. Zonder kritische vragen of andere afkeurende reacties. Hoe waardevol!
 • De vele nieuwe mensen die ik heb mogen leren kennen
 • De wijze waarop de mensen in mijn persoonlijke omgeving voor mij hebben klaar gestaan

Wat blijf ik doen in 2023?

 • Leuke en nieuwe dingen ondernemen met vrienden zoals weekendjes weg, mountainbiken, reizen, avondje weg, etc.
 • Genieten van de kleine genietmomentjes, de zon op mijn huid, fietsen op het stand en door de duinen, een lief gebaar, een inspirerend gesprek, hulp uit een onverwachte hoek, te veel om op te noemen
 • Genieten van mijn werk met mensen.

Jaja …..  1 ding is zeker.

2023 kan alleen maar beter worden dan 2022!

Mario: trots en energie

Trots op het feit dat mijn zoon vader is geworden van James en ik dus opa.
Mijn goede voornemen is om in 2023 die dingen bij Intenza te blijven doen waar ik energie van krijg. En gelukkig is dat bij Intenza niet zo moeilijk 😉.

Gerrit: koesteren van mooie herinneringen

Met Jaouhara naar Las Vegas afreizen om daar een klantopdracht te volbrengen terwijl we de woestijn door sjeesden op zoek naar mooie herinneringen. P.S.: we hebben ze gevonden!

Freek: geniet met volle teugen

Nog een paar nachtjes slapen en dan word ik 45. Nog een paar nachtjes later en dan is het al weer 2023. Time flies when you’re having fun, ook gewoon als je druk bent 😊.

Volgend jaar vier ik mijn 10-jarig jubileum bij Intenza, daaruit maak ik pas echt op hoe snel de tijd vliegt. Mooie trajecten met klanten en collega’s mogen realiseren, lieve nieuwe collega’s leren kennen en als ondernemer Intenza verder mee uitgebouwd tot waar we nu staan.

Vooruitkijkend is het voor de komende jaren mijn ambitie om te groeien als team zodat we van nog meer klanten hun ambities kunnen helpen realiseren. Voor nu alvast 3 goede voornemens voor 2023 (om te delen want dat helpt bij het realiseren) die ik in de afgelopen jaren mezelf vaker heb voorgenomen als vader, trainer & ondernemer……….die ieder jaar weer lastig zijn om waar te maken:

 1. Family first. Ieder jaar plan ik een aantal vrije dagen in om die in de loop van het jaar langzaam weer in te plannen voor klanten. Volgend jaar niet natuurlijk
 2. Ik wilde dit jaar graag 5 kilo afvallen……ik moet er nog 7
 3. Schrijven van een nieuw Retail boek, de website en de titel zijn inmiddels al vastgelegd, de content zit al in mij hoofd 😊

Belangrijkste voor volgend jaar is samen gezond en gelukkig blijven. Geniet allemaal van 2023 weer met volle teugen.

Sander: work hard, play hard

Ook komend jaar ga ik er samen met collega’s voor om ambities van organisaties & individuen te realiseren. Bouw ik verder aan mijn strategisch netwerk. En bied ik toegevoegde waarde in o.a. groei- & ontwikkelprogramma’s bij klanten. Het toefje op de taart is samen gezond en wel met het hele gezin buiten de EU op vakantie gaan. En natuurlijk met alle Intenzianen samen genieten van alle successen en het leven!

Kees: the most important shot…

Natuurlijk kan de boog niet altijd gespannen staan. Zelf zoek ik mijn ontspanning met name in sport. Vooral de golfsport heeft mij gegrepen. Ook afgelopen jaar ging ik met veel plezier met vrienden de baan in om een rondje te spelen.

Vanuit een gezonde ambitie ben ik altijd alert op mogelijkheden om beter te worden. En kijk ik onder andere naar de grote toernooien waar de topspelers spelen. Het mooie is dat je kunt leren van hoe ze spelen en hun spel evalueren. Vaak is daarbij een vertaalslag naar mijn werk goed te maken. Afgelopen jaar moest ik onder andere denken aan de volgende uitspraken van golfers:

 • “The most important shot in golf is the next one.” Dat deed mij weer beseffen dat je nog zulke mooie plannen kunt maken, maar dat het er uiteindelijk om gaat dat je dient te focussen op je eerstvolgende actie richting klanten.
 • “The more I practice the luckier I get.” Deze uitspraak maakte mij weer bewust van het feit dat achter het succes van toppers vaak jaren van hard werken, experimenteren en falen schuil gaan.
 • “The greatest thing about tomorrow is I will be better than I am today.” Voor mij is het doel niet om beter te worden dan een ander. Het ultieme doel is om beter te worden dan gisteren. Of het nou in golf is of in mijn vak…het gaat erom om je te ontwikkelen tot de beste versie van jezelf!

Ik wens je veel inspirerende momenten toe uit de hobby die jij beoefent en de leerpunten die je daaruit mee kunt nemen in jouw eigen ontwikkeling!

Marc: helpen, stimuleren en motiveren

Terugkijkend op 2022 overheerst het gevoel van een hecht Intenza team. Elkaar helpen, stimuleren en motiveren! Voor 2023 staat met elkaar gezond blijven voorop waarbij we weer enthousiast samenwerken om de ambities van onze relaties en onszelf te realiseren!

Ruud: alleen ga je sneller, samen kom je verder

Een bekend Afrikaans spreekwoord, vaak door Nelson Mandela geciteerd, luidt: “If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together”. Vrij vertaald in het Nederlands wordt het dan: Alleen ga je sneller, samen kom je verder!

Ik ontving deze wijsheid in de vorm van een wandtegel enkele jaren terug bij het afscheid van een collega. Hij bedankte mij voor de samenwerking maar wees mij ‘subtiel’ ook op het feit dat die samenwerking voor verbetering vatbaar was. Mijn communicatiestijl was daar mede debet aan. Die laat zich kort samenvatten als: beschouwend, analytisch en ietwat afstandelijk.☺ Het afscheid verliep verder buitengewoon gezellig. De wandtegel kwam boven op een stapel terecht en raakte na verloop van tijd uit het zicht.

Afgelopen jaar zijn wij verhuisd. En bij het uitpakken van de verhuisdozen kwam ik het tegeltje weer tegen. Sindsdien laat de tekst me niet los. En nu aan het eind van het jaar als ik de balans opmaak kan ik zeggen dat ik wel meer heb samengewerkt maar dat er nog veel meer samenwerking mogelijk is. Gewoon omdat het leuk is en stimulerend werkt. Het geeft energie om de ambities van klanten te helpen realiseren, om samen te werken met collega’s bij een spannende tender, of om met elkaar een dag te organiseren voor een goed doel. Het gekke is: voor sommige is samenwerken onderdeel van het DNA. Ik moet me er altijd meer bewust van zijn.

Alleen ga je sneller, samen kom je verder. Dat is mijn voornemen voor 2023! Een fijne jaarwisseling!

Tim: elke week verbazen en leren in 2023

Mijn goede voornemen is, dat ik me elke week van 2023 positief ga verbazen en iets wil leren. Verbazen over een nieuwsbericht, een inzicht van een klant of deelnemer, een opmerking van mijn kinderen. Een situatie of oplossing bij een klant. Daarmee blijf ik nieuwsgierig en deze wekelijkse verbazing houd ik bij. Maar nog belangrijker is: wat kan ik hiervan leren? Elke week een leermoment met de concrete doorvertaling naar mijn werk- of privéleven. Dat zijn 52 leermomenten in 1 jaar. Omdat ik het meteen zal concretiseren gaat de slagingskans naar 46%.

Paul: zingen en golfen

Mijn voornemen voor 2023 is net zo als vorig jaar: 2 nieuwe vaardigheden te leren.
2022 stond in het teken van Zingen en Golfen. Wat het in 2023 gaat worden, wordt tijdens de kerstdagen bepaald…… 1 Ding is zeker; door ook meteen regie te zetten op deze 2 ambities, zijn beide in gang gezet en weer een stukje verder van ambitie naar resultaat gegaan.

Ik wens je voor 2023 veel ambities toe ….maar nog meer mooie resultaten!

Alex: ga je mee?

2022 stond in het teken van succes. Eind 2021 de geboorte van mijn prachtige dochter Lizzi en direct daarna een energiek Intenza jaar met mooie succesvolle projecten bij ambitieuze ondernemers. Gezinsuitbreiding, de korte nachten, collega’s, papadagen, zakelijke verplichtingen & successen het kon niet op. Alles tegelijk. Wat een top jaar al zeg ik het zelf. Op naar een succesvol volgend jaar! Ga je mee?

Het Intenza team wenst jou en je dierbaren fijne feestdagen toe en een mooi en gezond 2023!

Intenza team