+31 (0)165 74 60 15

×
Kees van Leeuwen

29 juni 2022 door Kees van Leeuwen | Sales

Het zonnetje schijnt volop en er hangt een zomerse sfeer bij veel organisaties. Een mooie periode om zelf met jouw team aan de slag te gaan met mini sales trainingen! De concurrentie zit immers vaak stil tijdens de komende maanden. Dus een uitgelezen moment om een Summer Sales School te organiseren om te voorkomen dat jouw team in een zomerslaap komt.

Management by development

Als manager van jouw team kun je aan 3 knoppen draaien: Resultaten, Activiteiten en Competenties.  Natuurlijk moet er een gezonde balans tussen de drie knoppen zijn. Dat geeft de meeste kans op succes. Bij competenties ligt het accent niet op het ‘wat’ maar op het ‘hoe’. Dit wordt ook wel management by development genoemd. En het mooie is dat, wanneer je als manager de kwaliteiten van jouw team ontwikkelt, je een meer blijvend resultaat bereikt. Dus zorg dat jij de inspirerende leider voor jouw team bent door hen te coachen (individueel trainen) of trainen (collectief coachen).

Het is dan ook slim om als commercieel manager in de zomerperiode een Summer Sales School te organiseren. Maak de komende maanden regelmatig tijd vrij om zelf met jouw team te trainen. Oefen daarbij op situaties zoals deze in de praktijk voorkomen. Met als bijkomend voordeel dat je zelf ook een enorme positieve groei doormaakt;-)

Geef de mini sales training zelf

Wanneer je een mini sales training aan jouw team geeft, dan kun je de volgende structuur goed benutten:

  • Interactief: betrek jouw team door ze af en toe vragen te stellen.
  • Presenteren van theorie: leg kort de relevante theorie uit.
  • Presenteren van de oefening: vertel de oefening die je team mag gaan doen.
  • Oefenen: zorg dat iedereen aan bod komt.
  • Nabespreken: benut iedereen in het bespreken wat goed ging en wat beter kon.

Laat je inspireren: gratis mini salestrainingen

Vanuit Intenza inspireren we je graag met een mini sales training, zodat je die tijdens de zomerperiode met jouw team kunt doen. Je hebt de keuze uit:

  Mini salestraining elevator pitch  Mini salestraining Vraagstellingstechnieken

Mini salestraining Kooplust opwekken  Mini salestraining Bezwaren overwinnen  Pocket zelf trainen met jouw team

Bovenstaande mini sales trainingen zijn opgebouwd volgens de IPPON-structuur. Je hebt dus theorie om te presenteren en een passende oefening om met jouw team te doen. Wil je meer weten hoe je zelf een training kunt geven? Start dan met de mini-pocket: Zelf trainen met jouw team.

Succes met het ontwikkelen van jouw team tijdens jouw Summer Sales School! Wil je vooraf even sparren? Aarzel niet en neem contact op. We zetten je graag even op voorsprong.

Contact met Intenza

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.