+31 (0)165 74 60 15

×

Hoe kun je je eigen brein een slag voor zijn en je tijd goed besteden.

“Ik heb tijd over en ik verveel me.” Waarschijnlijk de twee meest gehoorde uitspraken deze week van mensen die niet in de vitale branches en sectoren van onze maatschappij werken. Onderzoek wijst uit dat er twee manieren zijn waarop mensen reageren op tijd over hebben en verveling.

  1. Ze krijgen nog meer tijd en gaan zich nog meer vervelen. Hoe dat komt? Ze gaan nog minder doen, er is immers geen urgentie om iets te doen. Het brein denkt dan, ik ga in de inactieve modus. Daarnaast versterkt ons brein, onze negatieve gedachten. Niets doen is dus geen optie.
  2. De actieve modus en het brein toekomstgericht aanzetten en in beweging blijven. Deze laatste wil je natuurlijk bereiken.

 

De actieve modus en het brein toekomstgericht aanzetten en in beweging blijven. 3 tips.

  1. Maak een lijstje met minimaal 5 activiteiten die op je zakelijke bucket lijst staan. Activiteiten waar je normaal gesproken niet aan toe komt, geen tijd voor hebt, maar waarvan je brein aangeeft dat je er positieve energie van krijgt. Bijvoorbeeld het schrijven een column, starten met het schrijven van een boek, het leren vloggen en bloggen of het herschrijven of digitaliseren van een procedure of proces.
  2. Neem jezelf voor dat je iedere dag een (kleine) zakelijke activiteit onderneemt die je in normale omstandigheden niet zou doen. Bijvoorbeeld: ieder dag 1 klant een leuke inspirerende email sturen.
  3. Denk in scenario’s. Ga de komende weken eens nadenken over de scenario’s hoe deze crisistijd kan aflopen voor jouw bedrijf, jouw team en jezelf. Denk dan in een positief scenario, een neutraal scenario en een negatief scenario. Bepaal ook per scenario welke acties je kunt of soms zelf moet gaan ondernemen om dat scenario goed te managen en de effecten van dat scenario te maximaliseren of te minimaliseren.

 

Blijf in beweging met je team

Bekijk onze online training en coaching mogelijkheden