+31 (0)165 74 60 15

×

Training inspirerend leiderschap 2.0

De Intenza training inspirerend leiderschap helpt jou je vaardigheden als leider uit te breiden en te vergroten. Als leidinggevende is het namelijk belangrijk wendbaar te zijn en jezelf altijd te blijven ontwikkelen. In een wereld waar stilstand achteruitgang betekent, is dat essentieel om een succesvol leider te blijven. Door het volgen van onze training leiderschap stomen wij je klaar voor de werkomgeving van morgen.

Wat ga je leren in deze leiderschapstraining?

De focus tijdens de training inspirerend leiderschap ligt op het vergroten van je realisatie- en executiekracht. Kortom, hoe jij als leidinggevende jouw omgeving effectief kunt mobiliseren. Hoe je slim kunt starten bij veranderen en hoe je effectief kunt sturen op verschillende gedragsstijlen van jouw teamleden. Je maakt kennis met de succesrecepten voor sterk leiderschap en leert hoe je dit kunt toepassen in jouw praktijk. De training leiderschap bestaat uit 6 modulen, elke module duurt een dagdeel.

Doelstelling

Als je alle modulen van de training inspirerend leiderschap volgt heb je de gewenste stappen gemaakt om je change te realiseren en ben je in staat om invulling te geven aan inspirerend leiderschap 2.0.

Onderwerpen

De totale leergang Inspirerend Leiderschap beslaat 6 modules die je stap voor stap door jouw change traject voeren als leider. De focus ligt op het vergroten van je realisatiekracht/ executiekracht en het gewenste gedrag. Het is ook mogelijk om de modules los te volgen.

Module 1

Module 1: Leiderschap 2.0: Benut psychologische breininzichten

Na afloop heb je 10 inzichten die je als leider kan benutten:

 1. Hoe werkt bewust versus onbewust gedrag en wat betekent dat voor jou als leider?
 2. Hoe ga je om met het pain versus pleasure principe in het brein van je mensen?
 3. Welke principes liggen ten grondslag aan psychologische veiligheid en hoe zet je deze praktisch in?
 4. Wat is concretiseren en hoe vergroot je hiermee de realisatiekans van intenties, afspraken en plannen van 4% naar 46%?
 5. Wat is inspirerend leiderschap en hoe vergroot je de impact van je voorbeeldgedrag?
 6. Benut de verschillen in gedragsstijlen om het optimale uit je mensen te halen.
 7. Benut de kracht van bewegingsafspraken en scenario denken
 8. 10 manieren om de omgeving te mobiliseren
 9. Werk met transfermomenten
 10. Simon Sinek: Consistency versus intensity
Module 2

Module 2: Maak de verandering voelbaar

 • Stappen van concretiseren
 • Wat zijn jouw momenten van de waarheid? Benoem ze intern en extern
 • Benut succesrecepten op de momenten van de waarheid
 • Maak bewegingsafspraken
 • Concretiseer je quick wins
 • Hoe benut je de stappen in de weerstandscurve?
Module 3

Module 3: Slim starten

 • Hoe benut je de rekensom van de quick wins?
 • Vooraf bewegingsremmers voorkomen
 • Benut de groene golf
 • Verklein de actie, vergroot de frequentie
 • Benut de realisatietijd
Module 4

Module 4: Effectief sturen op gedrag

 • Het belang van toekomstfocus
 • Maak kennis met stoplichtsturing
 • Hoe stuur je op groen?
 • Hoe stuur je op oranje?
 • Hoe stuur je op rood?
 • Kort corrigeren en kort complimenteren
 • Regisseer de regelmaat
Module 5

Module 5: Maak overleggen tot inspirerende realisatie en leersessies

 • Wat gaat er vaak mis bij veel overleggen?
 • 10 succesfactoren om overlegmomenten tot actief lerende realisatie sessies te maken
 • Hoe integreer je de succesfactoren in jouw overlegmomenten?
 • Maak kennis met een Best practice methode voor leren en vergroot het rendement van kennis delen (het delen van lessons learned en successen)
Module 6

Module 6: Continu verbeteren en borgen

 • Welk paradigma hoort bij continu verbeteren?
 • Benut het succesrecept van leren excelleren: creëer een leercultuur in 3 stappen
 • Organiseer continue feedback
 • Hoe kom je tot een Way of Working?
 • Reflectie en eindpresentatie; presenteer je resultaten en hoe je alles vast gaat houden
 • Bij deze module ontvang je het boek Leren Excelleren.
Duur

Elke module van training inspirerend leiderschap duurt 1 dagdeel, dus voor 6 modules 6x 4uur. Hierna ga je een paar weken aan de slag om het geleerde toe te passen in jouw praktijk. Je ontvangt wekelijks een tip via mail of WhatsApp die je helpt bij het toepassen van de geleerde zaken in de betreffende module zodat je meteen stappen maakt in je eigen organisatie. Naast de trainingsdagen is er zelfstudie (i.v.m. maatwerk wordt de intensiteit in overleg bepaald).

Vooropleiding

Er is geen specifieke vooropleiding vereist.

Investering

De investering voor de open training inspirerend leiderschap bedraagt € 2.370,- exclusief BTW, inclusief materialen.

Intenza is CRKBO geregistreerd.

Maatwerk

Een incompany training Inspirerend Leiderschap is uiteraard ook mogelijk. De inhoud stemmen we geheel af op jullie wensen.

Data en locatie

Elke maand start de training. Na inschrijving nemen we contact met je op om jouw wensen te bespreken.

De trainingen worden gegeven in het midden van het land.

 • Leergang inspirerend leidinggeven 2.0
 • Zes modulen
 • Training met interval
 • Na afronding certificaat
Schrijf je direct in!

Training inspirerend leiderschap
Inschrijven / Bel me terug

Vergroot jouw realisatiekracht met inspirerend leiderschap

  Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga akkoord.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Je gegevens zullen verwerkt worden conform het privacybeleid van Intenza

Klantbeoordelingen over training leidinggeven

William Korstanje

Met Mario een sales realisatie programma opgezet voor vestigingsmanagement van een uitzendorganisatie. Uitstekende praktijkgerichte en inspirerende training, waarbij het management als leider bouwt aan de ontwikkeling van zijn medewerkers. Mooi voorbeeld van realisatiemanagement wat werkt!

Pol Nagelkerke

Mario is heel enthousiast, brengt het goed, heeft goede voorbeelden en motiveert de deelnemers. Deelnemers die ervoor open staan en de tijd hebben om dit op te pakken hebben hier echt profijt bij.

Pascal Bieleveld

Het is een inspirerende training waarbij Mario als coach je weet te prikkelen en te overtuigen om nieuwe technieken in de praktijk toe te passen. Het allerleukste hierbij is dat je merkt dat je succes boekt in de dagelijkse praktijk. Dit motiveert mij alleen nog meer om mezelf te ontwikkelen!

Rob Lemmens

Jullie kracht zit hem in het delen van direct toepasbare tips & tricks, die zich in het veld bewezen hebben. Je kunt er altijd direct mee aan de slag. Het is ook krachtig en motiverend om vervolgens de gebruiker van jullie adviezen alert te maken op signalen dat het toegepaste zijn positieve uitwerking heeft.

Dirk Jan Klein Essink

Direct toepasbare aanpak die ook door degenen aan wie je leiding geeft wordt geaccepteerd. Trainer is van hoog niveau! Een aanrader voor iedereen die zijn/haar leidinggeven effectiever wil laten zijn.

Theo Boerjan

Via mijn werkgever DRV Accountants & Adviseurs volg ik momenteel het Leadership Development Programma van Intenza. Geweldig om te zien dat veranderingen in aanpak en gedrag, die in het programma aan bod komen, een groot effect hebben op klanten en collega's. In het programma komen in totaal 8 modules, bestaande uit groepssessies en individuele coachcalls, aan bod. Mijn persoonlijke doelstelling is om op een inspirerende wijze leiding te geven en collega's te motiveren om zich te ontwikkelen. Tot nu toe heb ik geleerd hoe ik meer rendement haal uit een gesprek, hoe ik met meer impact presenteer en om de juiste aandacht aan mijn collega's te geven. De huidige module is Verandermanagement waarin ik, samen met de groep, een interne opdracht van de Raad van Bestuur uitwerk. Dit kenmerkt de hele opzet van het programma: interactief, veel doen en niet in de laatste plaats de geweldige begeleiding van onze realisatietrainer Mario Bierkens van Intenza. Theo Boerjan

Thomas van Noort

Mario geeft direct toepasbare inzichten , methoden en oplossingen om gedrag te beïnvloeden en tot resultaat te komen. Daarnaast is Mario een ervaren trainer/coach: onderscheidend in betrokkenheid, enthousiasme en scherpte.

Rosanne Lantinga

Tijdens deze training word je met name getraind in het "hoe". Hoe breng je bepaalde informatie over en hoe pas je dit aan per situatie? Welke tools kan je gebruiken en wat is de impact hiervan? Omdat iedereen dit op zijn/haar eigen manier doet vraagt dit ook van de coach dat hij zijn coaching afstemt op de persoon. In mijn ogen is dit een van de krachten van Kees. Hij weet per persoon de ontwikkelpunten naar boven te brengen en op zo'n manier te brengen en te oefenen dat de hele groep hier van kan leren. Dit doet hij ook nog eens op een hele prettige manier.

Irma Korver

De tips zijn direct toepasbaar in de praktijk. Dit maakt de training heel erg waardevol. Daarnaast hebben we beter inzicht gekregen in onze eigen competenties en hebben de MT meetings een betere structuur.

Laura Nijk

De training bevat een goede afwisseling van theorie en praktijk. Het element leren van elkaar en ervaringen komt ook goed naar voren. Met het managementteam hebben we ons leiderschap en hiermee de gehele organisatie, naar een hoger niveau weten te tillen.

Laura Nijk

Goede training, mooie afwisseling theorie en praktijk. Wij hebben als managementteam ons leiderschap en hiermee de gehele organisatie naar een hoger niveau weten te tillen. Zeer zeker aan te raden.

Harry Neuteboom

Al een lange tijd heb ik zeer positieve ervaringen met Intenza. De trainingen worden inhoudelijk op je organisatie en behoeften afgestemd. Petra Kerrebijn is een ervaren trainer die zeer scherp en helder, maar ook met gepaste humor de inhoud kan overbrengen en mensen tot actie kan laten overgaan. De feedback van Petra is analytisch sterk en bevat altijd mooie uitdagingen! Daardoor is de effectiviteit en het resultaat hoog. Wil je je medewerkers in beweging laten komen dan ben je bij Intenza aan het juiste adres.

Vraag naar de incompany mogelijkheden voor een leerprogramma Inspirerend Leiderschap 2.0

Neem vrijblijvend contact met ons op. Bekijk ook onze Management trainingen.

Contact