+31 (0)165 74 60 15

×

13 juni 2016 door Mario Bierkens | Leiderschap

Nog een paar weken en dan ontvlamt in Rio de Janeiro de 28ste editie van ’s werelds grootste sportevenement, de Olympische Spelen. Meer dan 10.500 atleten komen uit namens hun vaderland, in de hoop uit te groeien tot nationale held. Uiteraard kijken ook wij uit naar medailles en vestigen onze hoop op eremetaal op topsporters als Epke Zonderland, Marianne Vos, Dafne Schippers, onze hockeysters en springruiters. Vier jaar lang hebben zij zich voorbereid op deze wedstrijd met slechts één doel: pieken op het juiste moment. Dat vraagt toewijding, discipline en vooral inspiratie. Dag in, dag uit trainen om het beste uit zichzelf te halen. 

Nu hoor ik je denken: dat is voor mij als leidinggevende eigenlijk niet anders. En dat klopt! Je bent dagelijks bezig met kansen creëren en resultaten te realiseren om het beste uit jouw team te halen. Goed om eens stil te staan bij de vraag waar jij jouw inspiratie vandaan haalt. Wie is jouw held? Wie inspireert je? Wie is jouw voorbeeld die aantoont dat het mogelijk is? Regelmatig stel ik tijdens één van mijn presentaties de zaal deze vraag. Veelal blijft het stil. Dus mocht je, net als velen, ook niet deze vraag kunnen beantwoorden, denk daar de komende week eens over na. Want het hebben van een held inspireert juist op de momenten dat jij moet pieken.

Een andere interessante vraag is: ‘Ben je de held van jouw medewerkers?’ Hoe inspireer jij dagelijks jouw teamleden om grenzen te verleggen? Om uit hun comfortzone te stappen en nieuwe werkwijzen uit te proberen? Want wanneer jouw medewerkers je zien als inspiratiebron zullen ze net dat stapje extra zetten. Denk daarom bewust na wat je wil dat jouw medewerkers over je zeggen en vooral hoe je dat gaat realiseren. En benut jouw persoonlijke held om je daarbij te inspireren.

Kortom: ken jouw helden en word de held van anderen! Net zoals onze topatleten deze zomer ons inspireren hoe een klein land groots kan zijn.