+31 (0)165 74 60 15

×

29 augustus 2014 door Mario Bierkens | Realisatiekracht

Ook zo’n heerlijke vakantie achter de rug? Intens genieten van jouw gezin of even helemaal niets hoeven, behalve uitslapen en je laten verwennen met lekker eten en eindelijk dat boek lezen wat je al zolang van plan was? Wat zou het toch fijn zijn om dat vakantiegevoel zo lang mogelijk vasthouden.

Topsporters zijn daar niet anders in. Echter die tijd wordt ze niet gegund. Na hun vakantie gaan zij linia directa een trainingskamp in en oefenwedstrijden spelen om zo snel mogelijk weer te kunnen presteren. De luiheid van de vakantie wordt omgezet naar scherpte die nodig is om in een nieuwe competitie te performen. Overbodige kilo’s worden er afgetraind en conditie komt weer op peil. Met maar één doel: winnen.

De vraag is wat wij in het bedrijfsleven doen om na een vakantie weer in conditie te komen. Veel organisaties zijn zich onvoldoende bewust van de naweeën van vakantiegevoel. Is jouw team alweer in staat om op het hoogste niveau mee te spelen en belangrijke wedstrijden te winnen? Nog niet?

Overweeg dan de komende weken je medewerkers weer op scherp te zetten met een training of door het organiseren van een oefenwedstrijd. Laat teams of afdelingen van elkaar leren door met elkaar mee te lopen en na afloop aan te laten geven hoe ze datgene wat ze geleerd hebben in hun eigen werkzaamheden gaan toepassen. En vergeet niet om ook aan fysieke fitheid van je teamleden te werken, want iedere coach weet: een gezonde geest in een gezond lichaam presteert beter.

Kortom: regisseer dat je teamleden direct na de zomerstop weer op scherp staan.

Succes met het fit krijgen van je team.