+31 (0)165 74 60 15

×

25 juni 2014 door Mario Bierkens | Leiderschap

Tijdens De Wereld Draait Door lieten de The Common Linnets voor de eerste keer hun inzending voor het Eurovisie Songfestival horen. De reacties waren op zijn zachts gezegd verdeeld. Velen rekenden alweer op het niet eens behalen van een finaleplek.

Tijdens de Week van de Ondernemer stond ik met Louis van Gaal op het podium. Hij vertelde de aanwezige ondernemers dat hij overwoog om te schakelen naar een ander spelconcept. Toen Van Gaal uiteindelijk koos voor een ander systeem (5-3-2) dan het gebruikelijke Nederlandse voetbalsysteem waren de meningen op zijn zachts gezegd verdeeld. Onze VI Oranje-goeroe Johan Derksen maakte Louis met de grond gelijk. Inmiddels staan we als eerste in de achtste finale met 9 punten uit 3 wedstrijden en zien velen ons als kandidaat voor de finale.
Twee recente voorbeelden die wederom bewijzen hoe belangrijk het is om als leider een duidelijke visie te hebben en hieraan vast te houden. Het belangrijkste daarbij is dat de mensen waarmee je het resultaat wilt bereiken (in mijn voorbeelden bandleden, spelers) erin geloven. Alleen dan blijven zij ongeacht de eerste tegenwind achter jou als leider staan. De interviews met onze voetbaltoppers bewijzen dit.

De komende zomerperiode is een mooi natuurlijk moment om je als leider af te vragen of verandering van strategie noodzakelijk is. Durf daarin een andere strategie dan de gebruikelijke te overwegen, zeker als de ‘oude’ aanpak onvoldoende resultaten oplevert. En besteed vervolgens veel energie om je medewerkers mee te nemen in jouw afwegingen en het waarom om tot deze keuze te komen. Ze moeten, zoals Simon Sinek dat verkondigt, de WHY kennen. Hou vast aan jouw visie en win.

Op naar Rio!