+31 (0)165 74 60 15

×
Marc Willems

20 april 2020 door Marc Willems | Tips in tijd van Corona

In deze Intenza Doe tip lees je hoe je als manager van een nadeel een voordeel kunt maken in deze lastige tijd.

Flexibiliseren van werk. Mobiel werken. Werken op afstand. Efficiënter en effectiever werken om kosten te besparen. Meegaan met de tijd en technologische ontwikkelingen die aansluiten bij nieuwe generaties medewerkers. Termen en uitspraken die ook voor deze crisistijd gelden. De Intenza tip is gebruik het nadeel van deze situatie als voordeel om je medewerkers efficiënter en effectiever te laten werken.

Efficiënter en effectiever werken. 3 tips

  1. Regisseer de regelmaat bij het werken met nieuwe devices en ICT programma’s. Organiseer een toename van het aantal toepassingsmomenten. Maak minimaal 1 x per dag gebruik van WhatsApp, Microsoft Teams, Skype of FaceTime. Laat medewerkers iedere dag 1 x een relatie (klant of prospect) en 1 x per dag een collega via deze kanalen contacten. Voer de toepassingsmomenten gedurende de komende dagen en weken steeds verder op.
  2. Visualiseer de beweging. Dit kun je als manager combineren met je goede voorbeeldgedrag. Film jezelf of laat je filmen als je beeldbelt met een klant of collega. Maak een inspirerende vlog en deel deze met je team.
  3. Zorg voor (externe) focus. Laat je medewerkers alle energie richten op hun relaties en op hun eigen persoonlijke performance hoe ze zich kunnen aanpassen en ontwikkelen in deze tijd. Stel hen daar wekelijks een inspirerende vraag over op afstand. Bijvoorbeeld: ‘Welke tip werkt goed bij jou en gun jij je collega en relatie ook?’
Vrijblijvend sparren?

We denken graag met je mee!