+31 (0)165 74 60 15

×

13 december 2017 door Mario Bierkens | Ondernemen

In de topsport is het continu verleggen van je grenzen een natuurlijk mechanisme. Want als je dat even niet doet dan haalt de concurrent je zo in en verbetert de door jou geleverde prestatie.

Ik heb het voorrecht gehad om met enkele collega’s in 2006 Intenza op te richten. Alle jaren ben ik succesvol geweest. Elk jaar haalde ik eenvoudig mijn doelen. Naarmate je vaker succesvol bent ligt het spook van de gemakzucht op de loer. Ik bespeurde bij mezelf dat na ruim 10 jaar het spook voelbaar was. De business kwam vanzelf en ik hoefde niet echt planmatig bezig te zijn om succesvol te zijn.

Ook dit jaar haal ik weer mijn doelen, maar…….ik heb wel gemerkt dat het goed is om jezelf continu te stretchen. Bij mij werkte het uitbreiden van ons partnerteam met twee jonge partners heel goed. Als senior wil je voorkomen dat de jonkies je voorbijstreven. Ik besloot weer actiever te worden met het benaderen van prospects, het gebruik van twitter en andere kanalen. Ook merkte ik dat ik weer nieuwe inhoudelijke sessies ging ontwikkelen hetgeen ik in het begin wel, maar na 10 jaar minder deed.

Het uitbreiden van het team heeft bij mij, en ik denk zeker ook bij de andere meer seniore partners, ertoe geleid dat ik mijn grenzen weer ging verleggen. En uit mijn comfort-zone ben gestapt waar ik anders te makkelijk in was gebleven. Ik wens jou ook toe dat je door je omgeving wordt geprikkeld op het moment dat je voelt dat het spook ook jou in het vizier heeft