+31 (0)165 74 60 15

×

11 april 2014 door Mario Bierkens | Realisatiekracht

170 sprekers, 10.000 bezoekers en 6000 vierkante meters expositieruimte: slechts een aantal van de indrukwekkende getallen van de Week van de Ondernemer 2014. Afgelopen dagen vond het grootste ondernemersevent van Nederland plaats in het Beatrix theater Jaarbeurs Utrecht.

Per dag hebben ruim 3.000 ondernemers zich laten inspireren door succesvolle ondernemers als Aad Ouborg (Princess) en Michiel Muller (Tango en Routemobiel), trendwatchers als Adjiedj Bakas en Martijn Aslander en professionals uit de topsport als Jochem Uytdehaage en Louis van Gaal. Naast hen nog velen andere sprekers, waaronder ik. Dit jaar stond het thema Groei centraal, ongetwijfeld ingegeven door de eerste tekenen van herstel. En die positieve energie was voelbaar aanwezig. Veel ondernemers waren hongerig naar inspiratie om de komende periode gezonder en beter te kunnen ondernemen. Om te groeien!

Opvallend is echter dat ondernemend Nederland wel de agenda blokkeert voor een dergelijk evenement, maar het nog nalaat ruimte te reserveren op welke momenten ná het event ze tijd maken om de inspiratie om te zetten in realisatie. Een bekend verschijnsel. Want hoe vaak verlaat je een opleiding, congres of ander bijeenkomst vol inspiratie, terwijl het rendement daarvan na een aantal weken toch teleurstellend blijkt?

Op uitnodiging van de ING mocht ik als spreker ondernemers juist helpen niet in deze valkuil te stappen en de realisatie van datgene wat ze die dag geïnspireerd had ter plekke in gang zetten. Zo reageerde één van de aanwezigen een dag later: “Wat is het leven toch simpel! Ik heb het meteen toegepast en er zit al meteen beweging en energie in. Dat is mij daarvoor nog nooit gelukt.” En zo makkelijk kan het zijn. Voorkom schijngeluk door vooraf alvast na te denken over een aantal kleine vervolgacties die grote effecten kunnen hebben.

Wil je ook schijngeluk voorkomen en meeprofiteren van mijn realisatie adviezen tijdens de Week van de Ondernemer? Download dan [hier] de sheets van mijn inspiratiesessie ‘Kansen zien én benutten’.

Veel realisatieplezier toegewenst!