+31 (0)165 74 60 15

×

De nieuwe realiteit brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Teams die gewend waren om op kantoor regelmatig met elkaar te overleggen, dienen dat nu online te doen. Hoe zorg je nou dat je op afstand van elkaar als team energiek met de dag van start gaat?

Online dagstart

De kortste weg naar beter presteren gaat via de omweg van leren. Voorkom dan ook dat de dagstart een operationeel praatje wordt dat elke dag weer hetzelfde is. De dagstart kan het team juist helpen om nog meer van elkaar te leren. Met onderstaande structuur geef je er de juiste ’schwung’ aan:

 1. Stimulerende opening
  Speel in op de actualiteit, laat je inspireren door een quote/spreuk (bijvoorbeeld ‘Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden’) of deel een toepasselijke foto of filmpje met jouw team.
 2. Successen van gisteren
  Wat zijn de belangrijkste successen die behaald zijn door eenieder? En welke gouden tip hebben ze voor de andere collega’s bij de toepassing ervan?
 3. Vooruitkijken naar vandaag
  Wat wil iedereen op het eind van de dag bereikt hebben? Wanneer is de dag die voor ons ligt geslaagd?
 4. Trainen op een passend onderwerp (kennis of kunde)
  Zorg dat je elke dag benut om iets in te slijpen. Dat kan bijvoorbeeld met een korte kennisquiz over jullie organisatie, jullie website, jullie processen, jullie producten/diensten, jullie Features/Benefits/Impact etc. Je kunt afwisselend ook de kunde aanscherpen, door bijvoorbeeld te oefenen op het overwinnen van bepaalde bezwaren die klanten kunnen uiten of de elevator pitch van jullie organisatie.
 5. Stimulerend slot
  Het is natuurlijk de bedoeling dat iedereen er weer zin in heeft, dus sluit jullie dagstart op een enthousiasmerende wijze af en stimuleer iedereen om er vandaag weer iets moois van te maken!

Enkele aanvullende tips voor een inspirerende online dagstart

 • Haak aan bij actuele thema’s of acties
 • Leg de focus met name op de toekomst. Dus met betrekking tot bovenstaande structuur: kort 1 en 2 behandelen en vooral aandacht geven aan 3 en 4.
 • Laat teamleden zelf ideeën inbrengen, zodat het ook echt een online dagstart van het hele team wordt.
 • Spreek altijd af wat de acties worden en koppel de resultaten of ervaringen op een ander moment terug.
 • Zorg voor strakke regie. Dit voorkomt dat het een theekransje wordt en houdt de dynamiek er lekker in.
 • Houd het kort, bij voorkeur maximaal 15 minuten.
Klankborden

Wil jij eens klankborden met een Intenza-realisatiecoach over jouw dagstart?