+31 (0)165 74 60 15

×
Petra Kerrebijn

21 maart 2019 door Petra Kerrebijn | Leiderschap

Inspirerend leiderschap: simpeler dan je denkt …..

Laatst keek ik een filmpje van Simon Sinek met de titel Do you love your wife? In dat filmpje vraagt hij een toehoorder: benoem precies HET moment waarop je van haar ging houden? Deze man kon dat niet beantwoorden…

Want zo werkt het natuurlijk ook niet. Liefde is net zomin een event als leiderschap.
Bij Intenza zeggen we dan ook: inspirerend leiderschap bestaat uit vele dagelijkse acties.

Eigenlijk gek dat we als leiders een leiderschapstraining volgen en verwachten dat we daarna ineens inspirerende leiders zijn… Helaas, zo werkt het natuurlijk niet.

En dat geldt voor iedere verandering. Je ziet geen sixpack in de spiegel als je 1 keer intensief sport. En ook niet als je dat een week doet. Misschien zie je zelfs na 1 maand nog geen resultaat. En toch moet je juist dan volhouden. Want … na 2 maanden begin je het wel te zien! En na 3 maanden nog meer!

Wij zeggen dan ook niet voor niets:inspirerend leiderschap

Een voorbeeld

Stel je wil een lerende feedback cultuur realiseren omdat je continu wil verbeteren.
Een voorbeeld van zo’n kleine dagelijkse actie is dan dat je zelf start met iedere dag feedback te vragen: ik wil dat we iedere dag beter worden: welke tip heb je voor mij? Of ieder overleg eindigen met de vraag: wat moeten we vasthouden en wat kan de volgende keer beter? Of in een coachgesprek vragen: hoe kan ik een betere coach voor jou zijn?

Groei

Waarin wil jij groeien als leider? Of welke verandering wil jij doorvoeren in je organisatie? Mijn tip: vertaal dit in kleine dagelijkse acties. Acties die in lijn zijn met hetgeen waarin je met je organisatie en team wil groeien.

Dus … Wat wordt jouw dagelijkse actie?

Get inspired!

Wil je meer weten over inspirerend leiderschap en het doorvoeren van veranderingen? Bekijk dan de Intenza video’s over het realiseren van veranderingen. Of schrijf je in voor onze open training inspirerend leiderschap 2.0.