+31 (0)165 74 60 15

×
Frank van Hal - Intenza

30 augustus 2023 door Frank van Hal | Gedrag

De vakantie zit er voor de meesten alweer op. Het was heerlijk genieten van de omgeving, je gezin, familie, vrienden of even helemaal niets doen. Lekker op een terras of eindelijk dat ene boek lezen… En elk jaar na de zomervakantie hoor je veel professionals, ondernemers en managers aangeven dat ze moeite hebben met opstarten.

Topsporters gaan na hun vakantie meteen op trainingskamp om er weer lekker in te komen. Bovendien staan er veel nationale en internationale oefenwedstrijden op het programma om zo snel mogelijk weer ritme te creëren om te presteren. Met maar 1 doel ‘winnen’.

De vraag is natuurlijk hoe krijg je als leidinggevende/ ondernemer je team weer in beweging en (wedstrijd) scherp? Veel organisaties zijn zich onbewust van de vakantie naweeën. Om je team, medewerkers, afdeling weer in deze modus (lees scherp en fit) te krijgen staan hieronder enkele ideeën:

  1. Laat teams of afdelingen van elkaar leren door met elkaar mee te lopen. Na het meelopen bepalen ze zelf wat ze geleerd hebben en wat ze mee kunnen nemen in hun rol of voor hun team.
  2. Plan als leidinggevende een 1 op 1 met je medewerkers buiten kantoor (of digitaal) en zorg letterlijk en figuurlijk voor beweging door een wandeling te maken of samen te sporten. Zoals veel topsporters en coaches aangeven ‘bewegen zorgt voor doen’. Daarnaast creëer je hier nog meer verbinding mee.voorkom een dip na de zomervakantie
  3. Plan een leeroverleg in waarin je best practices deelt met elkaar. Vervolgens bepaalt een ieder zijn of haar belangrijkste lessons learned en gaat ze toepassen.
  4. Werk met een Hackaton. Geef 2 teams één dezelfde opdracht mee die ze apart moeten uitwerken. Vervolgens presenteren ze de uitkomsten / adviezen aan jou als leidinggevende. Voor het winnende team is er een passend cadeau.
  5. Werk met een Boekencarrousel. In het overleg laat je 5 inspirerende boeken zien. Je spreekt met je teamleden af dat b.v. in elk maandelijks overleg 1 medewerker het boek presenteert wat hij of zij gelezen heeft. De belangrijkste inzichten en praktische tips worden gedeeld. Naast ritme creëer je zo ook de nodige inspiratie en fun.

Kort samengevat ‘zet regie op het weer scherp krijgen van je team en medewerkers’ waarin LOL centraal staat (Lachen, Ontwikkelen en Leren).

Wil je jouw team of professionals ook weer op scherp zetten? We denken graag met je mee.

Contact met Intenza

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.