+31 (0)165 74 60 15

×

13 december 2017 door Kees van Leeuwen | Ondernemen

Natuurlijk kan de boog niet altijd gespannen staan. Zelf zoek ik mijn ontspanning met name in sport. Vooral de golfsport heeft mij gegrepen. Met veel plezier ga ik met vrienden de baan in om een rondje te spelen. Een groot golfer heeft ooit gezegd dat het enige dat een golfer nodig heeft meer daglicht is. Dus wat dat betreft zijn deze wintermaanden verre van ideaal 😉

Vanuit een gezonde ambitie ben ik altijd alert op mogelijkheden om beter te worden. En kijk ik onder andere naar de grote toernooien waar de topspelers spelen. Het mooie is dat je kunt leren van hoe ze spelen en hun spel evalueren. Vaak is daarbij een vertaalslag naar mijn werk goed te maken. Afgelopen jaar moest ik onder andere denken aan de volgende uitspraken van golfers:

  • “The most important shot in golf is the next one.” Dat deed mij weer beseffen dat je nog zulke mooie plannen kunt maken, maar dat het er uiteindelijk om gaat dat je dient te focussen op je eerstvolgende actie richting klanten.
  • “The more I practice the luckier I get.” Deze uitspraak maakte mij weer bewust van het feit dat achter het succes van toppers vaak jaren van hard werken, experimenteren en falen schuil gaat.
  • “The greatest thing about tomorrow is I will be better than I am today.” Voor mij is het doel niet om beter te worden dan een ander. Het ultieme doel is om beter te worden dan gisteren. Of het nou in golf is of in mijn vak…het gaat erom om je te ontwikkelen tot de beste versie van jezelf!

Ik wens je veel inspirerende momenten toe uit de hobby die jij beoefent en de leerpunten die je daaruit mee kunt nemen in jouw eigen ontwikkeling!