+31 (0)165 74 60 15

×
Petra Kerrebijn

2 september 2020 door Petra Kerrebijn | Tips in tijd van Corona

Nu de vakanties weer voorbij zijn gaan we allemaal weer aan het werk. In dit artikel vind je praktische tips en inspiratie om jezelf en je team zowel persoonlijk als zakelijk een boost te geven; Something old, Something new, Something borrowed en Something blue.

Something old: Persoonlijke verbinding

In onze Corona Doe-tips las je een aantal blogs over verbinding maken. Belangrijk, juist in deze tijd van onzekerheid. Waarom? Hierdoor komt het zogenaamde ‘knuffelhormoon’ vrij wat ervoor zorgt dat wij mensen ons zelf prettiger voelen. Dat is op zich al fijn natuurlijk. Maar wist je dat dit ook zakelijk een heel prettige bijkomstigheid heeft? Het leidt er namelijk toe dat we makkelijker initiatief nemen en dat is in een tijd van onzekerheid beter dan stil vallen…. Wil jij weten hoe? Lees dan bijgaande blogs!

Benut de kracht van oxytocine

Keep up the spirit

Psychologische inzichten bij teamontwikkeling 

Something new: in 12 weken je sales een boost geven

Onderstaande tips komen uit de nieuwe Intenza Sales Succes Aanpak die veel bewezen sales succes recepten bevat. Een gloednieuw online & offline Salescoachings-programma voor commercieel managers om in 12 weken je sales een boost te geven voor € 125,- per week.

Sales Succes AanpakOrganiseer een kick-off van max 1 uur met veel activiteit:

  • Voorbereiding leidt tot betere output tijdens de sessie. Activeer je team door een voorbereidende opdracht te geven: bijvoorbeeld ‘Kom met 3 suggesties naar de kick-off sessie om met elkaar binnen 12 weken x% groei te realiseren (of minimaal 12 nieuwe klanten te winnen, etc.).
  • Start verrassend, bijvoorbeeld met een spreuk (‘Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden’) of een inspirerend filmpje. Vraag gerust je Intenza-coach om inspirerende filmpjes die je kan benutten
  • Presenteer (nogmaals) de doelstellingen, wat je van jouw teamleden verwacht en wat zij van jou mogen verwachten.
  • Zorg dat je niet alleen maar aan het zenden bent. Maak er een interactieve Doe-sessie van. Laat jouw team met hun suggesties komen en bepaal met elkaar de quick wins.
  • Informeer hen ook op een enthousiasmerende en inspirerende wijze over de activiteiten die jij gepland hebt om van het najaar een succes te maken, bijvoorbeeld coachen on the job en mini trainingen.
  • Bedenk met jouw team een inspirerende en leuke competitie met incentives. Bedenk ook hoe jullie het visueel maken, zodat elke week de beweging zichtbaar is.
  • Zorg meteen voor actie: Vraag je teamleden binnen 24 uur na de kick off-sessie die 1e actie in gang te zetten, zodat ze meteen de energie van actie ervaren.

Something borrowed: levenskunst

Ik probeer iedere vakantie iets nieuws te ontdekken wat mij persoonlijk inspireert. Dit jaar kwam het begrip levenskunst op mijn pad. Een eeuwenoud begrip maar heel praktisch vertaald naar nu.

‘Geluk is voor veel mensen een belangrijk levensthema. Er zijn veel misverstanden over geluk. Psychologen hebben volop onderzoek gedaan naar wat mensen gelukkig maakt. Uit een aantal longitudinale studies komen drie thema’s naar voren: persoonlijke ontwikkeling, het vinden van zingeving in je leven en het onderhouden van goede sociale relaties.’

Bovenstaande las ik op https://www.managementimpact.nl/artikel/levenskunst-als-als-grondhouding/. Allen het lezen van dit artikel geeft je al inspiratie (leestijd ca 5 minuutjes). Het is afkomstig uit onderstaand boek van Nick van Dam, Judith Grimbergen, Paul Sherman en David Garten: Ga doen wat je écht belangrijk vindt, positieve psychologie uit de praktijk.

Something blue

Die mag je zelf bedenken 😊

Ik wens je een prachtig najaar; maak er wat moois van met je team!