+31 (0)165 74 60 15

×

Nu we steeds meer ruimte krijgen omdat het met Corona de goede kant op blijkt te gaan lijkt langzaamaan ‘ons oude leven’ weer terug te keren.

Corona heeft veel ellende veroorzaakt. Maar, zoals bij elke ingrijpende levensles, heeft het ook mooie dingen gebracht om vast te houden. Ook na Corona.

We polsten een aantal van onze relaties. In dit artikel lees je de top 10: zaken die zo goed werken dat we ze vast gaan houden.

Top 10 zaken die we ook na Corona blijven vasthouden

1. Thuiswerken

Een paar dagen per week thuis werken wanneer je niet naar kantoor hoeft. Goed voor de concentratie, minder reistijd én beter voor het milieu.

2. Live en online overleggen

Live overleg afwisselen met vaker en korter online overleggen. Benut de Intenza VTA aanpak voor maximaal resultaat.

3. Weekstarts met het team.

Dat kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld in de even weken ‘live’ en in de oneven weken online, etc.

4. Buddies

Werken met buddies die samen gedurende 8 weken iedere week een kwartier samen (al dan niet online) gedurende maximaal 15 minuten de week starten. Hierbij kijken ze vooruit en ze helpen elkaar: wat wordt deze week mijn spannendste/belangrijkste activiteit en hoe ga ik dat aanpakken? Welke tips heb jij voor mij?

5. Coachen en leren op afstand

Het doel van coaching is – naast aandacht geven – beter worden. Hierbij geldt: verklein de actie, verhoog de frequentie. Je kan dus beter iemand vaker kort op 1 klein onderwerp coachen dan 1 keer per maand 1 coachgesprek van 2 uur doen. Met de online mogelijkheden kan dat prima op afstand. Stuur bijvoorbeeld een succesapp: succes vanmiddag met het toepassen van tip x! Laat je me na afloop even weten of het is gelukt?  Lees ook de blog leerestafette op afstand.

6. Actief overleggen

Niet alleen luisteren maar ook actief oefenen in overleggen en overleggen leuk maken. De mogelijkheid ontstond online toen MS-teams de subrooms mogelijk maakte maar kan natuurlijk ook tijdens live overleggen. Wil jij meer energie in jouw overleggen?

7. Aandacht

Aandachtscalls, kaartjes en andere persoonlijke verrassingen voor collega’s èn klanten. Zo stuurt een van onze relaties (een uitvaartverzorger) nu bijvoorbeeld 1 jaar na de overlijdensdatum een aandachtkaartje met ‘wij denken aan je op deze dag’. Zeer gewaardeerd door relaties.

8. Elimineer de alternatieven

Een nieuwe werkwijze is nog nooit zo veel en zo snel geadopteerd als tijdens Corona. Denk maar eens aan het online overleggen en thuiswerken. Voorheen stuitte dat vaak op praktische bezwaren maar toen het niet anders kon ‘was iedereen razendsnel om’. Wat leren we hiervan als we veranderingen willen doorvoeren? Elimineer de alternatieven. Of benut de snelle Corona change als voorbeeld voor een verandering die ‘tough cookie’ is: hoe kunnen we dit wel laten werken?  Want als er 1 ding is wat Corona ons heeft geleerd dan is het wel: kan niet bestaat niet!

9. De wandelbila

Letterlijk buiten een wandeling maken voor een 1 op 1 gesprek. Bovendien erg goed voor ons brein, aldus professor Scherder. Wie meer beweegt blijft niet alleen fysiek maar ook mentaal scherper.

10. Werken met focusperiodes.

Bijvoorbeeld dit wordt de week waarin we ons online event x onder de aandacht brengen bij alle klanten. Hierdoor is iedereen er gefocust mee bezig. Dit principe is eigenlijk zo simpel dat we hier geeneens Corona voor nodig hadden hoeven hebben maar blijkbaar prikkelt een ‘nieuwe werkelijkheid’ toch ons creatieve brein.

Ik wens je – naast het genieten van alles ‘wat weer kan’- veel ‘hiermee gaan we door-acties’ toe.

Stuur jouw idee in!

Welke goed werkende zaken ga jij vasthouden? Stuur jouw idee in en maak kans op ons nieuwe Intenza boek wat ter gelegenheid van ons 15-jarig bestaan uitkomt in september.